Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Råttor kalasade i ostdisken

Nyheter | 17/02/2009 11:06

Råttorna hade knaprat bort stora delar av osten som fanns till försäljning.

DEGERFORS. Det verkar inte vara någon myt att råttor älskar ost. I ostdisken i Coop Extra i Värmland hade ett gäng stora råttor hittat sitt paradis och gnagt bort stora bitar av de förpackade ostarna som låg framme för de mänskliga kunderna.

De första signalerna om att det fanns objudna gäster kom i december förra året. Men det var inte förrän i förra veckan som man rensade disken på ost och försökte gå till botten med var råttorna kom ifrån.

– Men en bit in i januari upptäckte vi spår av gnagare på ett ställe på lagret där det fanns en hög av ihopsamlade, gnagda papper. Då satte vi in ytterligare slagfällor och någon vecka efter det upptäcktes ytterligare en ost med riktiga gnagmärken på, berättar Tomas Ljungberg, tekniker på Anticimex till Karlskoga-Kuriren.

Vid inspektionen hittades en öppen golvbrunn under disken, som hantverkare glömt att plugga igen, skriver Karlskoga-Kuriren på nätet.

Nu ska problemet vara löst och förhoppningsvis hittas inga fler råttor.

– När det visade sig att vi hade haft möss eller råttor i butiken tog vi direkt kontakt med Anticimex. De har gjort en rad olika åtgärder och nu ska vi ha blivit av med problemet. Men jag har full förståelse för att kunden upplevde det snuskigt, fast det är ganska vanligt förekommande i offentliga lokaler att det kommer in såna här skadedjur när det blir kallt, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, enligt Karlskoga-Kuriren.

Skrivet av: