Leif GW Persson menar att den misstänkte mannen kan begå fler brott.
Leif GW Persson menar att den misstänkte mannen kan begå fler brott. - Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix NORGE / SCANPIX

Misstänkt våldtäktsman spårlöst försvunnen

"En person som tveklöst har stark brottbenägenhet och hög farlighetsgrad."


VÄXJÖ. Det var 2009 som en kvinna våldtogs på en fest i Växjö. En 35-årig man misstänktes men försattes på fri fot i väntan på rättegång.

När rättegången slutligen skulle inledas, på onsdagen, dök den misstänkte inte upp. Han visar sig också ha avvikit från det behandlingshem han ska vistas på.

För den våldtagna kvinnan är processen mycket jobbig.

- Vi satt hela dagen i går och gick igenom minutiöst så att hon skulle orka berätta för rätten vad hon varit med om, precis som vi gjorde i februari. Och nu kommer det här beskedet, det är klart att det är väldigt tungt, säger Björn Lindmar, kvinnans advokat, till SVT.

Och i SVT:s Veckans Brott varnade kriminologen Leif GW Persson för att den våldtäktsåtalade kan komma att begå fler brott.

- Det här är en person som tveklöst har stark brottbenägenhet och hög farlighetsgrad. Han ska inte springa ute, enkelt uttryckt, säger Leif G W Persson i Veckans brott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.