Den 43-åriga mamman som varit hjärnan bakom snatterihärvan dömdes under fredagen till tre års fängelse. Det höga straffet motiveras med att kvinnan manipulerat sin omgivning för att genomföra brotten.
1 av 3
Den 43-åriga mamman som varit hjärnan bakom snatterihärvan dömdes under fredagen till tre års fängelse. Det höga straffet motiveras med att kvinnan manipulerat sin omgivning för att genomföra brotten. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Två butikskedjor som råkat ut för 43-åringens cornflakes paket är KappAhl och Lindex.
2 av 3
Två butikskedjor som råkat ut för 43-åringens cornflakes paket är KappAhl och Lindex. - Foto: Hasse Holmberg / AP / SCANPIX
Den 43-åriga mamman använde sig av cornflakespaket för att smuggla ut kläderna och smyckena.
3 av 3
Den 43-åriga mamman använde sig av cornflakespaket för att smuggla ut kläderna och smyckena. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Familj snattade kläder för tre miljoner

Mamman var hjärnan bakom de stulna kläderna som sedan såldes på auktionssajten Tradera.


GÖTEBORG. En familj från Göteborg dömdes under fredagen efter att de utfört omfattande stölder mot kläd- och smyckesaffärer.

Stölderna, som planerades av den 43-åriga mamman, ägde rum på olika köpcentrum i Västsverige och kläderna såldes sedan vidare.

Mamman hittade sina kunder på auktionssajten Tradera. Där fick användarna buda på plaggen och högstbjudande fick sedan föremålet skickat på posten.

Heltidsjobb

Varje morgon slog 43-åringen och hennes sambo till mot nya affärer och polisen beskriver deras brott som "ett heltidsjobb".

Paret dumpade stöldgodset i bilen mellan varje affär och när paret blev hungriga tog de en fikapaus. Om kvällarna fotograferades det dagliga stöldbytet och publicerades sedan på Tradera.

Smugglade kläder i cornflakespaket

Den 43-åriga mammans nästintill felfria stöldtaktik gick ut på att fylla ett cornflakespaket med så mycket kläder och smycken som möjligt. Detta cornflakespaket på 750 gram resulterade i hela 21 865 annonser på Tradera.

Annonserna genererade i sin tur en summa på nästan tre miljoner kronor.

Även sambon och dottern döms

Under polisens spaningar mot familjen syntes även dottern följa med på ett utav parets dagliga snatt-resor. Dottern menar dock att hon inte varit medveten om parets brottsliga vanor.

Även sambon hävdar att han inte haft någon vetskap om snatteriet - till en början. Men när han så småningom fick reda på sin flickväns mörka hemlighet, var sambon inte långsam med att bli medbrottsling.

Av den anledningen döms både sambon och dottern för häleri med villkorlig dom och samhällstjänst.

Den 43-åriga mamman döms däremot till tre års fängelse för grov stöld. Rätten motiverar det höga straffet med att kvinnan även manipulerat sin nära omgivning för att begå brott, rapporterar Göteborgsposten.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.