1 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 3
- Foto: SCANPIX
3 av 3
- Foto: SCANPIX

Sköt ihjäl sin gravida fru - och sen sig själv

Det var låst när polisen kom fram till lägenheten i Bromsten i Spånga på måndagseftermiddagen. Sedan de brutit upp dörren fann de en man och en gravid kvinna. Döda. - Vi har ett fåtal fall per år, säger Jerzy Sarnecki.


Detta har hänt

Strax före klockan 15.00 på måndagseftermiddagen fick polisen larmet:

– Min bror har skjutit sig själv och sin fru, sa en röst i andra änden.

En stor polisinsats på cirka 20 man anlände snabbt till lägenheten i Bromsten, Spånga i Stockholm. Bostaden var låst och polisen bröt sig in. I lägenheten fann de en man och kvinna döda.

Enligt källor rör det sig om en fruktansvärd familjetragedi. Mannen ska ha mördat sin gravida fru, som nyss anlänt till Sverige från ett land i södra Europa, eftersom han inte ville att hon skulle behålla barnet. Enligt en källa till Aftonbladet var han rädd att hon ville behålla barnet bara för att kunna stanna i Sverige samt att han inte skulle ha råd att försörja barnet.

Polisen vill dock varken bekräfta eller dementera detta och jobbar i dag vidare med att säkra tekniska bevis i lägenheten och förhöra släktingar.

Enligt uppgifter rör det sig om en familjetragedi där mannen dödade sin fru eftersom hon ville behålla barnet hon var gravid med.

– Det rör sig troligtvis om ett familjedrama. I dag finns det tekniker på plats. De letar bland annat efter ett brev eller något spår som någon kan ha lämnat efter sig. Man hoppas kunna hitta något som ger en förklaring till vad som hänt, säger Diana Sundin, pressansvarig vid Västerortspolisen till Nyheter24.

 

"HON VÄGRADE GÖRA ABORT"

Men enligt uppgifter mördade mannen frun, som nyligen kom till Sverige från ett land i södra Europa, sedan hon bestämt sig för att behålla deras gemensamma barn som hon hade i magen.

– Han hade krävt att hon skulle göra abort då han inte hade det så bra ställt. Men hon vägrade. Och han mådde mycket dåligt en tid då han trodde att hon skulle lura honom genom att bara få svenskt medborgarskap och sedan lämna honom. Bråk utbröt och mannen tog fram sin pistol och sköt först henne i huvudet och sedan sig själv i huvudet, säger personen till Aftonbladet.

Den massiva polisinsatsen, på över 20 man, anlände strax före klockan 15.00 på måndagen till lägenheten i Bromsten, efter att ett samtal om skottlossning inkommit. Inne i den låsta bostaden fann de mannen och kvinnan döda. I dag jobbar tekniker för att säkra bevis, men ingen hos polisen kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna om vad som har skett.

– Nej, jag kan varken säga något om motivet eller kvinnans påstådda graviditet, säger polisens utredare hos Västerortspolisen, Gunnel Johansson, till Nyheter24.

Både mannen och kvinnan var i 30-årsåldern. Mannen var tidigare åtalad för olaga hot och misstänkt för grov våldtäkt och människorov i ett ärende från 2009.

 

"TECKEN PÅ YTTERSTA FÖRTVIVLAN"

I dag fortsätter polisen att hålla förhör med släktingar för att finna en förklaring till familjetragedin. En tragedi som inte är alltför ovanlig, enligt Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

- När något sådant här sker, vi har endast ett fåtal fall per år, brukar det gå till på liknande sett. Alltså att mannen först dödar familjemedlemmar och sedan skjuter sig själv. Det är ett tecken på den yttersta förtvivlan. Man har helt ifrånsagt sig något som helst ansvar, säger Sarnecki till Nyheter24.

Samtidigt vill Jerzy Sarnecki påpeka att detta inte är fall som invandrargrupper är överrepresenterade i. Tvärtom.

– Rätt så ofta brukar sådana fall ske inom svenska familjer. Det är en missuppfattning att invandrargrupper är överrepresenterade, säger Sarnecki.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.