Lista – så får du råd att åka med SL

- 12/05/2011, 15:59 -
Blir det lika trångt på perrongerna i höst när priset höjs?
1 av 4

Blir det lika trångt på perrongerna i höst när priset höjs?

Hasse Holmberg / SCANPIX

Torbjörn Rosdahl är villig att ge upp chipsen - vad väljer du bort?
2 av 4

Torbjörn Rosdahl är villig att ge upp chipsen - vad väljer du bort?

BERTIL ERICSON / SCANPIX

Christer G Wennerholm (m), SL:s ordförande.
3 av 4

Christer G Wennerholm (m), SL:s ordförande.

Leif R Jansson / SCANPIX

Är det läge att sluta med lösgodiset den 1 september?
4 av 4

Är det läge att sluta med lösgodiset den 1 september?

Hasse Holmberg / SCANPIX

Vad mer än fredagsmyset behöver man ge upp?

STOCKHOLM. I går kommenterade det moderata finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl prishöjningen av SL-kortet med att de 100 kronorna bara motsvarar tre chipspåsar.

Nu listar vi andra glädjeämnen i tillvaron som du kan vara tvungen att ge upp varje månad för att ha råd att åka kollektivt i Stockholm.

Spotify premium

Gratistjänsten på Spotify har blivit kraftigt begränsad men för 99 kronor kan man skaffa ett premiumkonto. Kan vara bra att ha lite skön musik att lyssna på när man måste gå hela vägen till jobbet.

Ett museibesök

När du äntligen lyckats spara ihop till ett SL-kort blir det ändå svårt att komma in på exempelvis Moderna museet då inträdet är just 100 kronor. Då kan man alltid trösta sig med lite chips. Eller vänta nu...

After work

Vare sig det är fyra öl på ett sunkhak eller en och en halv på Sturehof är det bara att glömma den där after work-biran som du brukar ta en gång i månaden. SL slår ett slag för nykterheten.

Ett kilo lösgodis

För dig som, till skillnad från Torbjörn Rosdahl, inte gillar chips finns ju lösgodis. Men ett helt kilo mindre godis i månaden är självklart en katastrof för alla sockerberoende. Folkhälsan segrar dock.

Två cigarettpaket

Två paket i månaden kan rökaren behöva dumpa och även här fungerar SL-höjningen som ett slag för hälsan bland stadens invånare. Kanske hade dock minskade avgaser när fler tagit den billiga t-banan hjälpt mer än mindre ciggrök.

Pengar till välgörenhet

Man ser dem överallt på stan, de som försöker ragga folk till att skänka pengar till Amnesty, Greenpeace eller något annat. De har ett svårt jobb framför sig i höst.

33 nudelpaket

Den som är före detta student och fastnat i nudelätandets träsk har en jobbig höst framför sig. 33 paket nudlar motsvarar ju måltider för över två veckor.

Inträde på nattklubb

Till att börja med är det inte speciellt många klubbar kvar där det räcker med en hunka för att komma in. Att lämna in jackan i garderoben eller köpa något i baren blir dock allt för exklusivt.