Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wadsteds materialkupp stoppades

Nyheter | 19/02/2009 13:39

Försvarsadvokaterna och rättens ordförande läxade upp advokat Monique Wadsted.

Hollywoodadvokaten Monique Wadsted pressades rejält under förhören med fildelningssajten The Pirate Bays medgrundare Fredrik Neij, som var den förste av de åtalade som förhördes. Strax innan lunch pressades han hårt angående olika avtal han skrivit på och ett kontroversiellt tal han hållit. Ett tal som spridits på Youtube. Neij själv hävdade dock att han inte kunde komma ihåg innehållet i vare sig talet eller i avtalen han skrivit på.

Senare fortsatte advokat Monique Wadsted, som företräder de amerikanska filmbolagen Warner Brothers med flera, med att dra fram nytt material.

Wadsted, som var något aggressiv, försökte rubba Neij genom att presentera material som varken Fredrik Neij eller försvarsadvokaterna granskat i förväg. Då läxade försvaret upp henne. Rättens ordförande, som Wadsted försökte överrösta, krävde att hon skulle lämna in materialet så att försvaret kunde ta till sig det innan hon skulle ställa frågor om det.

– Jag bryr mig verkligen inte om ideologin bakom fildelning eller upphovsrätt, sa Fredrik Neij i förhöret för att förtydliga sin roll som tekniker, där Wadsteds syfte med materialet var att visa att Neijs faktiska hållning i frågan varit en annan.

Se Wadsted tala om integritet nedan.

Se det tal från 2 juni 2006 som diskuterades i rättssalen i dag:

    Skrivet av: