Sveriges farligaste gata

- 18/05/2011, 08:16 -
Mannen som sköts den 11 maj uppges ha kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.
1 av 3

Mannen som sköts den 11 maj uppges ha kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.

ADAM IHSE / EXPONERA

Den 11 maj sköts en person i båda benen av okända gärningsmän.
2 av 3

Den 11 maj sköts en person i båda benen av okända gärningsmän.

ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

Blendas gata har blivit ökänd efter den senaste tidens skottlossningar.
3 av 3

Blendas gata har blivit ökänd efter den senaste tidens skottlossningar.

Hitta.se

På Blendas gata i Göteborg har två personer skjutits ned på en vecka.

GÖTEBORG. Vid 20.30-tiden på måndagskvällen fick polisen in flera larm om att ytterligare en skottlossning ägt rum på ökända Blendas Gata i Hisings-Backa. Precis som vid förra veckans skottlossning sköts en man i benet. Polisen har anhållit två misstänkta personer i 20-25 års åldern för brottet som rubriceras som försök till dråp och medhjälp till dråp. Gärningsmännen är sedan tidigare kända av polisen.

Den skottskadade mannen vårdas för tillfället på sjukhus men han har inte livshotande skador. Polisen kan inte utesluta att de två skjutningarna har ett samband med varandra, skriver polisen för Västra Götaland.

Förra veckan skrev Nyheter24 om Bengt-Olof Berggrens teorier kring skottlossningarna. Då trodde chefen för kunskapscentrum mot organiserad brottslighet att det är kvartersgängen från Hisings-Backa som ligger bakom våldet.

Backa kulturhus finns fritidsgården "Kultan". Det är den enda gården i det bostadsområde som de två skottlossningarna har ägt rum. Kenneth Johannsson är chef för ungdomsgården och han bekräftar att det är kvartersgängen som ligger bakom skjutningarna.

– Man blir avtrubbad och van. Det var igår, det var i förra veckan och visst känner jag att fan vad tråkigt att det händer igen. I dag skojade vi i personalen om att vi kanske behöver ha skottsäkerväst på jobbet.

– Självklart är man rädd för en förlupen kula, säger Kenneth Johansson, till Nyheter24.

För några år sedan brukade kvartersgängen besöka fritidsgården. Kenneth Johansson har själv pratat med de som nu skjuter varandra.

– Gängen har varit på vår fritidsgård för länge sedan. Jag upplevde de som ungdomar som inte har gått färdigt skolan och inte orkar ta tag i det, säger Kenneth Johanssson.

Tidigare har Hisings-Backa skakats av flera bilbränder som ungdomsgängen misstänks ligga bakom.

Här kan du se ett videoklipp från Litteraturgatan i Backa där ungdomar fastnat på bild:

Här kan du se ett inslag om bränderna från TV4: