Polisen krossade ungdomsliga

- 18/05/2011, 12:44 -
Polisen tillsatte en specialgrupp för att få stopp på ungdomsligan.
1 av 2

Polisen tillsatte en specialgrupp för att få stopp på ungdomsligan.

Jessica Gow/Scanpix

Ungdomsgänget har siktat in sig på att misshandla och råna andra unga.
2 av 2

Ungdomsgänget har siktat in sig på att misshandla och råna andra unga.

Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Specialgruppen sprängde ligan som satte skräck bland ungdomarna.

TROLLHÄTTAN. I tre månader har polisen arbetat intensivt med att splittra ungdomsligan som rånat, misshandlat och sålt droger till ungdomar. Ett tio-tal personer mellan 13-20 år är nu misstänkta för de olika brotten.

– Vi har olika konstellationer som bildas utav kompisar som är uppvuxna i olika områden. I ett område kan det handla om tre eller fyra grupper där de bråkar om maktpositionen, säger kriminalinspektör Ulf Hansson, till Nyheter24.

Det var i början på mars som polisen upptäckte att ungdomsbrottsligheten plötsligt ökade. Under en kort period kom det in flera anmälningar där ungdomar rånats och misshandlats av ett gäng. Efter en tids spaning kunde polisen lokalisera gruppen.

– Tre personer under 15 år är tvångsomhändertagna och placerade på behandlingshem. En person är misstänkt för , innehav, försäljning och bruk av narkotika, säger Ulf Hansson till Nyheter24.

Polisen har även gjort ett beslag på ungefär 80 gram cannabis, men det misstänker att ligan har haft tillgång till mer droger.

Har ungdomar och föräldrar varit rädda för ligan?

– Det är klart att de som varit utsatta för ungdomarna har varit bekymrade över det här, säger Ulf Hansson till Nyheter24.