Polisen tillsatte en specialgrupp för att få stopp på ungdomsligan.
1 av 2
Polisen tillsatte en specialgrupp för att få stopp på ungdomsligan. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Ungdomsgänget har siktat in sig på att misshandla och råna andra unga.
2 av 2
Ungdomsgänget har siktat in sig på att misshandla och råna andra unga. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Polisen krossade ungdomsliga

Specialgruppen sprängde ligan som satte skräck bland ungdomarna.


Rån, misshandel och hot

Den 4 mars stoppas fyra ungdomar av ett gäng på ett tiotal personer. Gänget muddrade ungdomarna och tog i från dem bland annat en Iphone.

Dagen efter den 5 mars misshandlades ett gäng ungdomar med bland annat ett järnrör. Tre personer, 13, 16 och 20 år gamla pekas ut som gärningsmän.

Den 9 april tvingade två 14-åringar till sig kontanter från en 13-årig kille, skriver TTELA.

TROLLHÄTTAN. I tre månader har polisen arbetat intensivt med att splittra ungdomsligan som rånat, misshandlat och sålt droger till ungdomar. Ett tio-tal personer mellan 13-20 år är nu misstänkta för de olika brotten.

– Vi har olika konstellationer som bildas utav kompisar som är uppvuxna i olika områden. I ett område kan det handla om tre eller fyra grupper där de bråkar om maktpositionen, säger kriminalinspektör Ulf Hansson, till Nyheter24.

Det var i början på mars som polisen upptäckte att ungdomsbrottsligheten plötsligt ökade. Under en kort period kom det in flera anmälningar där ungdomar rånats och misshandlats av ett gäng. Efter en tids spaning kunde polisen lokalisera gruppen.

– Tre personer under 15 år är tvångsomhändertagna och placerade på behandlingshem. En person är misstänkt för , innehav, försäljning och bruk av narkotika, säger Ulf Hansson till Nyheter24.

Polisen har även gjort ett beslag på ungefär 80 gram cannabis, men det misstänker att ligan har haft tillgång till mer droger.

Har ungdomar och föräldrar varit rädda för ligan?

– Det är klart att de som varit utsatta för ungdomarna har varit bekymrade över det här, säger Ulf Hansson till Nyheter24.

/
Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Långtradare körde in i byggnad – flera skadade

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

1 timme sedan
EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

2 timmar sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.