Tonåringar häktade för grov barnvåldtäkt

- 23/05/2011, 09:39 -
1 av 3

Marc Femenia / SCANPIX

På måndagen fortsätter förhandlingarna i Attunda tingsrätt. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 3

På måndagen fortsätter förhandlingarna i Attunda tingsrätt. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Inspektör Diana Sundin, presstalesman på Västerortspolisen.
3 av 3

Inspektör Diana Sundin, presstalesman på Västerortspolisen.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Tre tonåriga killar misstänks för grov våldtäkt mot barn. Två av dem har häktats hittills.

STOCKHOLM. Förhör med och så kallat vallande av offret i närområdet fick fast de tre unga män, 19, 18 och 16 år gamla, som nu är misstänkta för grov våldtäkt av barn.

– Vallningar går till som så att man går runt med målsägande i närområdet för att få denne att minnas vad som hänt, säger Västerortspolisens presstalesman Diana Sundin till Nyheter24.

De greps av polis på fredagen. Övergreppet ska ha skett på torsdagen i Stockholmsförorten Hässelby. Polisen uttalar sig om händelseförloppet med hänvisning till att det handlar om ett ungt barn.

– Offret är under 15 år. Vi är tidigt i utredningen så jag kan inte berätta så mycket mer, säger åklagare Maria Hävermark till Aftonbladet.

På söndagen häktades 18-åringen samt 16-åringen, trots den sistnämndes låga ålder. Han lär dock tas om hand av sociala myndigheter.

 

"Ingen kommenterar vad advokater tycker"

19-åringen häktades inte under söndagens förhandlingar men hålls kvar tills vidare eftersom ärendet återupptas på måndagen. Hans advokat säger att "polisen får bakläxa" angående bevisningen mot hans klient men varken han, åklagare eller polis kan eller vill säga något om vad som fattats.

– Ingen från polisen kommenterar vad advokater tycker. Men att han inte häktas kan till exempel bero på brister i bevismaterialet, säger Diana Sundin.

Under måndagen fortsätter häktningsförhandlingarna i Attunda tingsrätt. Straffet för grov våldtäkt mot barn är minst fyra och max tio års fängelse.