Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sponsorerna flyr Siggi Jonssons klubb

- 25/05/2011, 15:40 -
Sponserna är tveksamma till att synas tillsammans med Siggi Jonsson och Enköpings SK på Enavallen.
1 av 3

Sponserna är tveksamma till att synas tillsammans med Siggi Jonsson och Enköpings SK på Enavallen.

OLA TORKELSSON/SCANPIX

Siggi Jonsson förnekar brott.
2 av 3

Siggi Jonsson förnekar brott.

Maja Suslin / SCANPIX

Intersport som är en av de absolut största sponsorerna kommer att se över nästa års avtal.
3 av 3

Intersport som är en av de absolut största sponsorerna kommer att se över nästa års avtal.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Efter åtalet mot Siggi Jonsson riskerar Enköpings SK att tappa flera av sina största sponsorer.

ENKÖPING. Den före detta Djurgårdstränaren Siggi Jonsson står åtalad för grov fridskränkning. I bevisningen mot tränaren ingår sju vittnesförhör, kränkande mejlkonversationer samt fotografier på flickvännes skador.

När Nyheter24 tidigare i veckan pratade med hans nuvarande klubb Enköpings SK ville ordförande Gustaf af Jochnick inte "gräva vidare i skiten".

Ett uttalande som upprör klubbens sponsorer. I en rundringning till ett tiotal av klubbens största samarbetspartnerns säger majoriteten att de tar avstånd från tränaren och att de kommer se över avtalen med klubben.

– Det låter inte bra. Jag halverade faktiskt sponsringen i år och det låter inte som de ska ha andra halvan, säger han och fortsätter:

– Gräver inte i skiten säger de. Det är deras uppgift att göra det. Har man tagit hit skiten så får man se till att göra något åt det, säger Håkan Vilen, VD för Mälarlaser, till Nyheter24.

 

Intersport ser över avtalen

En av klubbens absolut största sponsorer är Intersport. Kalle Ivar är chef för butiken i Enköping och han säger att klubben inte visste om att Jonsson var åtalad.

– Jag tycker att klubben har agerat okej men det här något vi får ta upp till nästa års förhandling. Då får vi se om man har fel personer på fel plats. Vi kommer troligtvis ha ett möte i framtiden men jag stöttar klubben tillsvidare, säger Kalle Ivar till Nyheter24.

En tredje sponsor går hårdare åt den isländske tränare.

– Det kan inte finnas en människa som stöder det där. Ge sig på fruntimmer och barn är det värsta man kan göra, säger Ulf Öberg, Skorstensfejarmästare Ulf Öberg AB.

Nyheter24 har sökt Siggi Jonsson men enligt hans adovakt Mari Schaub gör han inga uttalanden.