Tisdag 27 Sep
Stockholm

Dödsmisshandeln på väg att klaras upp?

Max på Hamngatan i Stockholm är ett välbesökt ställe på helgnätter.
1 av 3
Max på Hamngatan i Stockholm är ett välbesökt ställe på helgnätter. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Även de anställda på restaurangen har förhörts eller ska förhöras.
2 av 3
Även de anställda på restaurangen har förhörts eller ska förhöras. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Hamngatan är en av de mest välbefolkade gatorna i Stockholm.
3 av 3
Hamngatan är en av de mest välbefolkade gatorna i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Den 28-åring som först greps för misshandeln har släppts men polisen har goda spår att gå på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Har du sett något?

Eftersom det var väldigt många personer i och kring Max på Hamngatan natten till söndag uppmanar polisen fortfarande människor som sett eller hört något att kontakta dem via telefon på 114 14 eller via mejl till stockholm@polisen.se eller ett formulär på polisens hemsida.

STOCKHOLM. Kameraövervakning och massvis med vittnen. Ändå har ännu ingen gripits misstänkt för dödsmisshandeln av en 23-årig man natten till söndagen på hamburgerrestaurangen Max på Hamngatan i centrala Stockholm.

Trots detta verkar man ha goda spår att gå på och sannolikheten är därför stor att händelsen, som nu rubriceras som vållande till annans död alternativt grov misshandel, klaras upp.

Polisen grep en 28-åring på söndagskvällen men han släpptes på tisdagen och är tack vare kamerabilder nu avförd från utredningen.

– Det fanns anledning att gripa honom då men kamerabilderna avfärdade honom från utredningen, säger Lotta Lundqvist, pressinformatör på Citypolisen, till Nyheter24.

"Många goda spår att följa"

Lundqvist bekräftar också att polisen bland annat kollat upp kreditkortsbetalningar i restaurangens kassor för att kunna kolla upp vilka som var där.

Det allra hetaste spåret är dock det material som man har att förfoga över när det kommer till kameraövervakning.

Tidigare har polisen meddelat att det inte är något "gäng" man söker efter men Lotta Lundqvist kan inte säga om det är en eller flera gärningsmän det handlar om, med hänvisning till att det kan påverka vittnen i utredningen.

– Det enda jag kan säga är att utredaren hälsar att vi har ett riktigt bra utredningsläge och många goda spår att följa, säger hon.

Fler än hundra vittnen

Maxrestaurangen på Hamngatan är en av de mest besökta på helgnätter och därför finns det en nästan orimlig mängd av vittnen för polisen att förhöra.

– Det var väldigt mycket människor i omlopp och det finns fler än hundra vittnen som är med i utredningen. Dessutom görs en del omförhör nu i och med bearbetat material och nya uppgifter, till exempel från övervakningsbilder, säger Lundqvist.

23-åringen misshandlades efter ett bråk som ska ha uppstått när någon trängde sig i kön till kassan. Han fick ett slag i bakhuvudet och föll sedan med huvudet före in i kassadisken. När han låg på golvet fick han motta ytterligare slag och sparkar.

Han fördes till S:t Görans sjukhus men avled på söndagseftermiddagen till följd av svåra skallskador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.