Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han nekar - till exakt allt

- 30/05/2011, 20:05 -
1 av 4

Anders Wiklund/Scanpix

2 av 4

Anders Wiklund/Scanpix

Kungen under intervjun med TT.
3 av 4

Kungen under intervjun med TT.

Anders Wiklund/Scanpix

4 av 4

Anders Wiklund/Scanpix

SNABBANALYS: Nyheter24:s Jakob Lewander spanar in kungasagan: Eftermiddagens intervju med Kungen bjöd inte på några erkännanden eller rättelser. Allt är bara falsk information.

TT fick en exklusiv intervju med Kung Carl XVI Gustaf för att reda ut alla påstådda sexskandaler han ska ha varit inblandad i. Nu skulle de ske, trodde vi många i vår enfald. Nu skulle kungen ställas mot väggen med tuffa frågor han inte kan viffta undan genom att spela världsfrånvänd och förvirrat uttrycka en vilja "att vända blad och gå vidare".

Dagens övning blev dock en repetition på senaste akten i pjäsen om vår monarks suspekta livstil.

– Nej, det finns inga sådana bilder, säger Kungen till TT på frågan om de fotografier som visar kungen i "komprometterande situationer". Dessa är samma bilder - som inte finns - som Kungens vän Anders Lettström  försökte köpa loss av Mille Markovic för att hjälpa sin vän och hans majestät Konungen. Men det finns alltså inga bilder på Kungen som behövs köpas loss.

Detta avväpnande kungliga svar öppnar för en andra kommentar som vi också känner igen från i höstas när "Den ofrivillige monarken" kom ut och kungen höll sin speciella pressträff under den årliga älgjakten:

– Och sedan är det svårt att kommentera något som man inte sett och som ingen annan har sett heller.

Och därmed passades bollen över till TV4, Mille Markovic och vem som helst som säger sig ha sett vår Konung på Gold Club i Atlanta eller Carat Club i Bratislava.

Bilderna kommer ju att offentliggöras, och ingen är så dum att man inte räknar med att man tvingas leverera hårdvara om man pratar om Kungen i sexuellt komprometterande situationer. Det är nu dags för Kungen att byta spår från den förvirrade herren som oförstående tvingas kommentera massa trams som massa tokskallar i hans närhet hittar på.

En monarki, den som Carl XVI Gustaf faktiskt företräder, är en historisk kompromiss som enbart kan leva om den uppfattas och föreställs som legitim och trovärdig. Detta är något som vår Kung Carl Gustaf har visat total brist på insikt i när han kör på i 180 på "Det var inte jag-vägen".

Marknadsföring handlar mycket om att hitta en varumärkesprofil och hålla fast vid den. Det är dock dags för Kungen och Sveriges kungafamilj att byta PR-byrå, alternativt regent. Det börjar till och med bli pinsamt att skriva om spektaklet.