Bankrånarna kan vara farliga

Polis tror att gärningsmännen utgör ett hot för allmänheten.


NYNÄSHAMN. Under dagen utfärdade polisen rikslarm efter de två männen som rånat Handelsbanken i Nynäshamn under morgonen. Gärningsmännen kan nämligen vara farliga.

– De har kraftiga vapen och har visat att de är beredda att använda dem. Just nu utgör de inget hot mot allmänheten, men det kan förändras om de tror att de är på väg att gripas. Då kan de vara farliga, säger Mats Nylén, polisens presstalesman till DN.

Massvis med polispatruller söker nu efter rånarna, som fortfarande befinner sig på fri fot. De misstänks färdas i en vid Saab av äldre modell, alternativt en Volvo 850.

– Vi vill ha kontakt med personer som gör iakttagelser men alla bör iaktta stor försiktighet och inte närma sig rånarna eftersom vi bedömer de misstänkta som farliga, säger Joakim Caryll på polisens länskommunikationscentral, enligt DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.