En befaras omkommen i Luleåbrand

Bostadshus nedbrunnet utanför Luleå i natt - en man befaras död.


Ett bostadshus brann ner utanför Luleå natten till lördagen. En man befaras vara kvar i huset.

Det var vid 03-tiden på lördagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en branden i ett bostadshus i Bälinge, cirka en mil utanför Luleå. När räddningstjänsten kom fram till platsen var huset redan övertänt, skriver NSD.

– En kvinna som bodde i huset hade lyckats ta sig ut och larmade SOS, men dessvärre befarar vi att en man blivit kvar i huset, säger Bengt Lindgren, instatsledare vid Luleå Räddningstjänst, till NSD.

Kvinnan fördes till sjukhus, och det är ännu okänt hur allvarligt skadad hon blev. Inga kringliggande fastigheter fanns i riskzonen. Vid 07-tiden på lördagsmorgonen hade räddningstjänsten släckt branden och kunde lämna platsen.

– Huset totalförstördes i branden. Nu tar polisen vid och kommer till en början att försöka hitta kvarlevorna efter den man vi befarar ska ha blivit kvar i huset, säger Lindgren till NSD.

Polisen är på plats och har påbörjat sin utredning. Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Klart uppåt på Asienbörser

Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

idag 02:00
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.