Brand stänger Karlskrona ett dygn

I byggnaden, 75 meter från motorvägen, finns ett antal gastuber med hög explosionsrisk.


Räddningsledningen har stängt motorvägsinfarten till Karlskrona på grund av en eldsvåda i ett industrihotell. I byggnaden, 75 meter från motorvägen, finns ett antal gastuber med hög explosionsrisk.

Det avspärrade området har en radie på 300 meter - inom samma radie ligger bland annat stadens polishus, fängelse, järnvägsstation och brandkår. Avspärrningen skedde natten till lördagen och gäller ett dygn framåt, säger uppger polisens ledningscentral för Blekinge och Skåne på morgonen.

Larmet om eldsvådan i industrihotellet, som ligger intill järnvägsstationen och en lastbilscentral, kom strax före klockan tre på natten. Elden fick ett våldsamt förlopp även om brandkåren tycktes ha den under kontroll på morgonen. Inne i byggnaden står de upphettade gastuberna. Ett stort antal lastbilar fördes i säkerhet.

Ingen människa har kommit till skada. Brandorsaken är fortfarande oklar och kan inte fastställas förrän platsen svalnat och blivit säker att besöka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)