Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu drabbar de samman - Reinfeldt mot Juholt

Fredrik Reinfeldt.
1 av 3

Fredrik Reinfeldt.

Håkan Juholt.
2 av 3

Håkan Juholt.

SCANPIX

3 av 3

Nyheter | 15/06/2011 08:40

På onsdagen är det dags för den första tunga debatten mellan statsministern och oppositionsledaren.

Det är partiledardebatten som i princip avslutar riksdagsarbetet innan sommaren tar vid. Därefter finns bara politikerveckan i Almedalen och mer eller mindre festliga solsemestrar att se fram emot för politikerna.

Men innan Håkan Juholt drömmer sig bort till turkiska Hugo Boss-kopior och Fredrik Reinfeldt tänker på nästa semestermöte med bloggaren Marie Plosjö ska de alltså debattera.

Medan socialdemokraternas partiledare liksom resten av oppositionen väntas fokusera på bland annat Fas 3, utförsäkringar och barnfatttigdom lär Reinfeldt sikta in sig på att lyfta fram den stabila ekonomin och positiv utveckling generellt, samt socialdemokraternas omskrivna svajighet i Libyenfrågan.

Frågorna om den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten och om klimatet riskerar dock att på nytt hamna i skymundan i de två största partiernas debattinlägg.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson lär passa på att positionera sig mot såväl regeringens som oppositionens migrations- och integrationspolitik.

Miljöpartiets Gustav Fridolin kommer att göra allt han kan för att visa att han är en värdig efterträdare till sina föregångare.

Kristdemokraternas Göran Hägglund väntas slåss hårt för det utrymme och den särprägel de saknat den senaste tiden, varför opinionssiffrorna dalat under riksdagsspärrens gräns.

Klockan 09:00 inleds debatten som du följer på Riksdagen.se. Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén kommenterar också debatten på twitter.