Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkare köpte sex - får behålla jobbet

- 16/06/2011, 18:14 -
1 av 3

Mark Earthy/SCANPIX

Läkaren köpte sex, berättade inget för sjukhuset, dömdes till böter, varnades av personalchefen men fick behålla jobbet.
2 av 3

Läkaren köpte sex, berättade inget för sjukhuset, dömdes till böter, varnades av personalchefen men fick behålla jobbet.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Läkaren varnas men får behålla jobbet.
3 av 3

Läkaren varnas men får behålla jobbet.

Cleis Nordfjell/Scanpix

Sjukhuset varnar läkaren efter att han dömts för sexköp.

SUNDSVALL. Sjukhusledningen fick höra via medier att en läkare i 30-årsåldern i Medelpad var inblandad i en sexbrottshärva. Vad de inte visste då var att läkaren jobbade på just deras sjukhus.

Inte förrän domen hade fallit fick personalchefen Karin Westin reda på att det var en av hennes läkare som hade köpt sex. Hon reagerade direkt och begärde ut domen från tingsrätten. Läkaren varnades men fick trots allt behålla jobbet.

– Vi markerar att det här inte är okej eftersom han jobbar i en verksamhet där han har en förtroendeposition. Det här får inte hända och det får inte upprepas, säger Karin Westin till Nyheter24.

Den disciplinära åtgärden ses som allvarlig. Westin säger själv att sexköpet inte har skett i samband med arbetet och att de inte har några som helst skäl att se att han har misskött något i sitt arbete.

– Det här betyder att "nu är du varnad". Missköter han arbetet igen riskerar han att bli avskedad, säger Karin Westin.

Läkaren dömdes nyligen i Sundsvalls tingsrätt till 50 dagsböter.