Onsdag 29 Sep
Stockholm

Tvingade ex-frun äta spya - döms till fängelse

Gärningsmannen tryckte ex-fruns ansikte mot en spisplatta.
Gärningsmannen tryckte ex-fruns ansikte mot en spisplatta. Foto: Stefan Bladh / SvD / SCANPIX

Till slut anmälde hon förnedringen och misshandeln - nu har 27-åringen dömts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bevisningen mot 27-åringen

Följande bevisning har under rättegången lagts fram mot mannen som dömts för grov kvinnofridskränkning.

- Förhör med sex vittnen utöver målsägande och tilltalade

- Journalutdrag från sjukhusbesök

- Undersökning av mobiltelefoner

- Fotografier på målsäganden i samband med polisanmälan

BORÅS. Han förnedrade, utnyttjade, torterade och misshandlade sin ex-fru vid flera tillfällen.

Nu har den 27-årige mannen från Boråstrakten dömts till ett år och sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Maxstraffet för brottet är sex år.

Nyheter24 rapporterade om fallet i april och gick då in på detaljer om hur mannen ska ha tvingat sin dåvarande flickvän att bland annat äta spyor. Han ska dessutom ha urinerat på henne vid samma tillfälle.

"Det stank horribelt av urin"

I rätten har gärningsmannen förnekat samtliga händelser och sagt att flera av de historier ex-frun berättat varit rena påhitt. Hennes uppgifter om spyan och urinen stärktes dock av ett vittne, en vän till ex-frun som besökte henne efter att 27-åringen lämnat bostaden. Vittnet sade enligt domen att "det stank horribelt av urin".

Utöver förnedringen har mannen vid upprepade tillfällen slagit kvinnan och till och med tryckt hennes ansikte mot en varm spisplatta. Den var inte fullt uppvärmd, då hade skadorna blivit betydligt värre.

27-åringen har ingen allvarlig psykisk störning

Mannen har två gånger tidigare dömts för våldsbrott, ena gången mot ex-frun. Det dröjde innan hon anmälde de senaste överfallen eftersom hon, enligt sitt vittnesmål, inte orkade och skämdes.

Gärningsmannen hävdar att ex-frun attackerat honom med kniv och hotat honom tidigare, uppgifter som inte stärkts. Flera vittnen säger dock att relationen mellan 27-åringen och hans tidigare fru varit destruktivt och de har beskyllt varandra för otrohet ett flertal gånger.

Förutom fängelsestraffet ska mannen även betala ut ett skadestånd till sin ex-fru. En rättpsykiatrisk undersökning konstaterade att han inte har någon allvarlig psykisk störning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela