- Foto: Claudio Bresciani/FLT-PICA/Scanpix

Hon misshandlades för sin facebookstatus

En man åtalas för att upprepade gånger ha misshandlat sin sambo. Dunkade hennes huvud i en dörr.


Kvinnojouren

Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR, är ett riksförbund för kvinnojourer, tjejjourer, anhörigföreningar och andra föreningar som vill motverka mäns våld mot kvinnor. Förbundet är varken partipolitiskt eller religiöst bundet. SKR:s vision är ett jämställt samhälle fritt från våld.

För kontakt: www.kvinnojouren.se


Fler som råkat illa ut på Facebook:

*
En 17-årig flicka i Göteborg misshandlar en 16-årig pojke efter att han lagt ut nakenbilder på flickans väninna på Facebook.

* En 20-åring i Södertälje misshandlar en man och kontaktar honom senare via Facebook där han hotar att allvarligt skada honom om han går till polisen.

En 26-årig man från Lund åtalas för grov kvinnofridskränkning. Han ska ha misshandlat sin sambo vid minst åtta tillfällen, enligt åtalet. En del av misshandeln ska ha skett efter att mannen irriterat sig på kvinnans förehavanden på Facebook.

26-åringen säger i förhör att han ogillar Facebook och det faktum att många delar med sig av sitt privatliv på sajten.
Kvinnan berättar att han har kontrollerat vilka hon umgås och har kontakt med. Han ska flera gånger, via sin mammas facebooksida, ha kollat vad kvinnan gör på Facebook.

Förföljelser på nätet blir vanligare

Just förföljelser på nätet är ett nytt sätt för kvinnomisshandlare att kontrollera sina offer.

– De här männen vill se vad kvinnan gör och vem hon träffar. Ett vanligt beteende är att ringa flera gånger. Så forum på internet är ytterligare ett sätt för männen att övervaka och kontrollera, säger Emma Söderström, informatör på Kvinnojouren, till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!