Gangsterkungen Mille Markovic greps av polisen i fredags men släpptes på lördagen när polisen var klara med förhöret.
1 av 3
Gangsterkungen Mille Markovic greps av polisen i fredags men släpptes på lördagen när polisen var klara med förhöret. - Foto: SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX
Anders Lettström försökte köpa bilderna från Mille Markovic.
2 av 3
Anders Lettström försökte köpa bilderna från Mille Markovic. - Foto: SCANPIX
Mille Markovic uppger att han snart kommer att släppa skandalbilderna på kungen.
3 av 3
Mille Markovic uppger att han snart kommer att släppa skandalbilderna på kungen. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

"Han är en fri man"

Porrklubbsägaren Mille Markovic är inte längre misstänkt för olaga hot.


Skandalbilderna

Mille Markovic har visat upp bilderna på Kungen för både TV4 och Expressen.

Enligt Markovic ska han släppa bilderna i samband med hans kommande bok som två journalister skriver på.

Bilderna kommer att säljas på en serbisk betalsajt för 17,50 kronor styck.

STOCKHOLM. Efter gripandet av Mille Markovic vill polisen framhäva att det inte var Rikskriminalpolisen som grep gangsterkungen. Det var i fredags sedan Markovic landat på Arlanda efter en resa till Serbien som han greps av Västerortspolisen.

– Han hämtades in till förhör om hot mot tjänsteman. Hotet kom in för ungefär en vecka sedan mellan 16-17 juni, säger Diana Sundin på Västerortspolisen, till Nyheter24.

Men det blir inget åtal mot Markovic och förundersökningen är nu nedlagd.

– Han är en fri man. Brott kan ej styrkas då man inte har kunnat bevisa att det är han som ligger bakom hoten, säger Diana Sundin till Nyheter24.

Tidigare har det spekulerats i att gripandet av Markovic skulle vara kopplat till skandalbilderna på kungen då polisen beslagtog både dator, mobil och en minnessticka. Men enligt Diana Sundin så är det vanligt att polisen gör beslag när de griper personer.

– Det är vanligt att man tar beslag. Det beror lite på hur hoten har kommit fram. Skickar någon ett hot via ett mejl eller telefon så är det vanligt att man tar datorn och mobilen, säger Diana Sundin, till Nyheter24.

Sedan i lördags kväll är Mille Markovic på fri fot igen. Innan han greps i fredags ska porrkungen befunnit sig i Serbien under en tid. I och med att åklagaren inte väljer att väcka åtal kan Markovic få tillbaka sin dator, minnessticka och telefon.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.