Onsdag 27 Okt
Stockholm

Expo:s Alex Bengtsson ny krönikör och bloggare på Nyheter24

Alex Bengtsson har  följt sverigedemokraterna sedan de var ett "pytteparti".
1 av 2
Alex Bengtsson har följt sverigedemokraterna sedan de var ett "pytteparti". Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24.
2 av 2
Alex Bengtsson är ny bloggare och krönikör på Nyheter24. Foto: Privat

Nyheter24 välkomnar tidningen Expo:s utbildningschef Alex Bengtsson som ny krönikör och bloggare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad gör en utbildningschef?

"Jag leder en verksamhet med 4 anställda och ett tiotal ideella som bedriver en massa olika projekt. Expo Utbildning höll förra året ungefär 400 föreläsningar för totalt 32 000 personer. Vi utbildar alltifrån elever till poliser och politiker om den organiserade rasismen. I höst startar vi också en folkhögskolekurs" - Alex Bengtsson.

STOCKHOLM. Alex Bengtsson har sedan han blev byxmyndig arbetat med frågor som rör rasism och främlingsfientlighet. Han har följt sverigedemokraterna från att de var ett "pytteparti" till intåget i riksdagen Förra hösten. Numera arbetar han som utbildningschef på tidningen Expo och vi på Nyheter24 är därför stolta över att kunna presentera honom som ny krönikör och bloggare.

Hur känns det?

– Det känns jättebra. Det är en ynnest att nå ut till en större publik än vad jag tidigare har gjort med min gamla blogg, säger Alex Bengtsson till Nyheter24.

Vad kommer vi kunna läsa om i dina krönikor och på bloggen?

– Jag kommer framförallt skriva om rasism och främlingsfientlighet. Jag har jobbat med det här frågorna sedan jag blev byxmyndig och jag har följt sverigedemokraterna från pytteparti till nu.

Vad är den viktigaste frågan just nu i svensk politik??

– Det är att rasisms och främlingsfientlighet inte når den nivån där det blir tolererat. Det handlar om att bryta ner myterna som sprids i debatterna och på nätet.

Varför ska man läsa just dig?

– Vill man ha ett verktyg i sin vardag för att bekämpa rasism är min blogg bra att läsa.

Hur ofta kommer du blogga?

– Den bloggen som jag har haft tidigare har jag uppdaterat varje dag. Det beror lite på vad som händer i samhället. I vintras när självmordsbombaren sprängde sig själv på Drottninggatan bloggade jag flera gånger per dag, säger Alex Bengtsson.

Och till sist, vad kommer din första krönika att handla om?

- I min första krönika kommer jag försöka sätta hårt mot hårt mot diverse tyckare i den svenska politiska debatten som inte vill inse att det faktiskt finns rasism i Sverige. De som hela tiden förnekar rasismen och på så vis legitimerar den, säger Alex Bengtsson till Nyheter24.

Läs Alex Bengtssons första krönika här på Nyheter24 på onsdag.

Och titta in på hans blogg här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela