Polisen slog till mot knarket och har redan gripit ett 20-tal personer.
1 av 2
Polisen slog till mot knarket och har redan gripit ett 20-tal personer. - Foto: Paul Madej/SCANPIX
Ungdomar knarkar mer än hårdrockare menar polisen och satsar därför hårt i kampen mot drogerna. Bilden är taget i ett annat sammanhang.
2 av 2
Ungdomar knarkar mer än hårdrockare menar polisen och satsar därför hårt i kampen mot drogerna. Bilden är taget i ett annat sammanhang. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Våldtäkt, misshandel och knark - Peace and Loves baksida

Polisen satsning mot drogerna har gett resultat.


Säkerheten på Peace & Love

Totalt arbetar 2 000 personer med säkerheten under festivalveckan och då är polisen inte inräknad.

Kommenderingschefen Thomas Hellgren vill inte kommentera hur många som arbetar men uppger att det är fler än någonsin.

Enligt festivalchefen Patric Hammar arbetar 110 ordningsvakter.

200 personer arbetar med festivalsjukvård och utöver det använder de sig av vanlig security som vandrar omkring på festivalområdet.

BORLÄNGE. FestivalpolisenPeace and Love har redan slagit till vid ett 20-tal tillfällen mot personer som varit narkotikapåverkade. Som Nyheter24 tidigare har rapporterat knarkas det mer bland ungdomarna på campingen i Borlänge än vad det gör bland hårdrockarna i Göteborg.

– Sedan gårdagen har vi 16 fall varav fyra var mindre innehav. Totalt är det ett 20-tal sedan starten, säger Sven-Åke Petters, presstalesman, polisen Borlänge, till Nyheter24.

Men det var inte bara knarket som satte polisen i arbete under festivalveckans inledning. Två våldtäkter, ett antal stölder och flera fall av misshandel har polisen fått ta hand om.

– Bedömningen är väl att det har varit hyfsat lugnt om man ser på antalet besökare. Jag skulle tippa på att det kommer 50 - 60 000 besökare under veckan, säger Sven-Åke Petters.

Hur många har fått tillbringa natten i fyllecell?

– Senaste dygnet var det 14 och innan det sex eller sju. Blir det fullt på polishuset i Borlänge, kan vi skicka de till Ludvika, säger Sven-Åke Petters, till Nyheter24.

Peace and Love pågår mellan den 28 juni och 2 juli.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!