Nyamko Sabuni glömde vattenkranen på när hon skulle vattna sina orkidér.
1 av 3
Nyamko Sabuni glömde vattenkranen på när hon skulle vattna sina orkidér. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Nyamko Sabuni var stressad och glömde bort att hon vattnade sina orkidéer
2 av 3
Nyamko Sabuni var stressad och glömde bort att hon vattnade sina orkidéer - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Orkidéerna ville ha vatten men Nyamko Sabuni glömde bort dem.
3 av 3
Orkidéerna ville ha vatten men Nyamko Sabuni glömde bort dem. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Sabuni glömde kranen på - förstörde grannlyor i centrala Stockholm

En stressad Nyamko Sabuni glömde att stänga av vattnet när hon skulle vattna sina orkidéer. Rann ner vatten till grannen.


Sveriges jämställdhetsminister

Nyamko Sabuni föddes den 31 mars 1969 i Burundis huvudstad Bujumbura.

Som tolvåring kom hon till Sverige och Kungsängen. Förutom juridik och migrationspolitik har hon även studerat information och kommunikation.

Mellan 2002-2006 satt hon som riksdagsledamot och när alliansen vann valet 2006 blev hon integrations- och jämställdhetsminister.

Förutom folkpartist och minister har hon även drivit ett eget företag inom friskvård.

STOCKHOLM. Jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (fp) hade precis kommit hem från Malmö och hade för många tankar i huvudet när hon bestämde sig för att vattna sina orkidéer. Medan vattnet stod och rann gick hon in till barnen för att duscha dem innan sängdags. Det skulle hon aldrig ha gjort.

– Jag skulle blöta blommorna, mina orkidéer. Sedan glömde jag bort dem när jag skulle duscha mina barn innan de skulle sova. Men de hann aldrig somna för grannarna kom upp och sa att det rinner vatten från taket, säger Nyamko Sabuni till Nyheter24.

Blev grannarna arga?

– Nej de blev inte arga. Människor blir stressade och jag hade för mycket i huvudet. Jag hade precis kommit hem från Malmö och skulle förbereda mig för att vara med på TV4:s Nyhetsmorgon, säger Nyamko Sabuni, till Nyheter24.

Nyamko Sabuni vill inte prata om hon nu behöver flytta från sin lägenhet och hänvisar till att det är hennes privatliv. Händelsen inträffade tisdagen den 14 juni men de har ännu inte börjat med renoveringen.

– Jag vill inte säga om jag behöver flytta. Det här är inga märkliga saker, det är sånt som händer, säger Nyamko Sabuni.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!