Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den twittrande polisen

- 07/07/2011, 07:16 -
IGchefen twittrar om buset på Södermalm.
1 av 2

IGchefen twittrar om buset på Södermalm.

SCANPIX

IGchefens uppmärksammade tweet.
2 av 2

IGchefens uppmärksammade tweet.

Faksimil

Peter Ågren är polisen som håller koll på södermalm - samtidigt som han twittrar om det.

STOCKHOLM. IGchefen eller Peter Ågren, som han egentligen heter, twittrar flitigt om polisens vardagliga arbetsuppgifter på Södermalm. Vissa dagar är lugnare än andra men även om det är mindre att göra på stan behöver det inte vara lugnt på jobbet.

"I trapporna mot Högalidsparken låg det fyllon i klasar. "Skräniga men formbara", sa befälet i PP6 vilket betyder att de gör som man säger." Så twittrade Peter Ågren chef för Ingripandeverksamheten den 29 juni. Efter den uppdateringen fick IGchefen flera reaktioner från personer som var upprörda över hans ordval.

– Ett par personer har mycket åsikter om polisen. De kände väl att de blev kränkta och störda över hur jag uttryckte mig i twittret. Man kan väl välja att inte följa mig i stället för att irritera sig på mig, säger Peter Ågren, till Nyheter24.

Trots hans ordval står han fortfarande för vad han skrev. Det var dock inte meningen att hans inlägg skulle uppfattas som att han raljerade. Sedan han startade sitt konto i mars har IGchefen varit väldigt aktiv på twitter. Till en början var det meningen att han skulle använda kontot som en kommunikationsväg till sina poliser. Han hade nämligen uppmärksammat att så fort poliserna fick en ledig stund över så var de genast snabba med att pilla på sina smartphones.

Efter ett tag fick IGchefen fler och fler "followers" och i skrivande stund följer 3 702 personer honom. Men trots succén på twitter får det inte gå ut över arbetet. Peter Ågren brukar därför twittra på pendeltåget på väg till jobbet.

– Jag kan twittra hur mycket som helst på arbetstid. Jag skulle tippa på att jag lägger ner en halvtimme per dag.

Vad säger kollegorna om att du blivit så populär?

– De tycker att det är positivt att deras vardag belyses och att det inte bara är när det skrivs om bankrån eller ny statistisk om att vi inte lever upp till förväntningarna.

Ångrar du något du har skrivit?

– Ja det är klart att man gör. Jag kan tycka att det är jättetråkigt och det sänker mig kanske litegranna när man får tweets tillbaka som säger att jag har en dålig människosyn. I min värld är det enstaka människor som inte gillar något jag gör.

Men ibland får IGchefen även kritik uppifrån.

– Jag vet att min arbetsgivare tycker att jag inte ska vara så personlig. Men bakom varje tjänsteman finns det en person, säger Peter Ågren till Nyheter24.

För följa IGchefens uppdateringar klicka här och tryck på "follow".