Polisen har för tillfället stängt av gatan för trafik då det har rullat mycket svarttaxi i området.
1 av 3
Polisen har för tillfället stängt av gatan för trafik då det har rullat mycket svarttaxi i området. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /
Svartklubbarna är ofta ganska sunkiga tycker Anna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
2 av 3
Svartklubbarna är ofta ganska sunkiga tycker Anna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Anna och hennes tjejgäng drar till svartklubben när de känner för att festa vidare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
3 av 3
Anna och hennes tjejgäng drar till svartklubben när de känner för att festa vidare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Kyrre Lien/Scanpix

"De säljer skabbiga drinkar för 40 spänn"

Svartklubbarna är enda alternativet när hon vill festa vidare efter att de "vanliga" uteställena stänger.


Mordförsök vid entrén

Tidigt i söndags utbröt ett stort bråk vid en klubb på Norra Grängesbergsgatan 19. En man stacks med en kniv efter att sju män nekats vid inträdet till klubben.

Kniven punkterade mannens lunga men på sjukhuset lyckades läkarna rädda hans liv.

Polisen har gripit sex personer misstänkta för mordförsöket men söker nu efter den sjunde mannen.

MALMÖ. Klockan har passerat 03:00 och klubben har stängt för den här gången. Musiken tystnar och människorna rör sig vidare. Fyllekäket lockar men för de som är sugna på att festa vidare finns ett alternativ - svartklubbarnaNorra Grängesbergsgatan.

– De säljer öl för 30 spänn och skabbiga drinkar för 40. Vi tar en svarttaxi dit när vi vill festa vidare, säger 20-åriga Anna som Nyheter24 har pratat med.

På den ökända gatan finns det en handfull klubbar att välja på. I dörren står en bufflig vakt som sköter insläppet. Klubben som Anna och hennes tjejgäng ska till ligger en trappa ner i källaren. Lokalen är sunkig och i sofforna och i baren står folk och röker.

– Det sitter dryga människor som dricker och tycker att det är nice att man kan röka på klubben. Jag har varit ganska dragen varje gång jag har varit där och brukar hänga med mitt tjejgäng, men visst märker man att det är skumma personer som festar där, säger hon till Nyheter24.

Enligt polisen så brukar de hitta Malmös yrkeskriminella personer runt klubbarna när de åker förbi med sina bilar. Tidigare har det förekommit skottlossningar och nu senast i helgen en knivattack vid entrén till en av svartklubbarna. Norra Gränges som Anna kallar gatan lockar många just på grund av allt som händer runt omkring på nära klubbarna.

Vad är det som får er att gå dit?

– Det varierar bland mina kompisar men några tycker att det är häftigt, kul och spännande. Vissa gillar musiken men jag tycker den är sådär, säger 20-åriga Anna.

Känner du dig trygg?

– Det är klart man inte alltid gör det. Det är inget roligt område att hänga på och det tillhör väl den sidan av Malmö som man inte är så mycket annars, säger Anna till Nyheter24.

Fotnot: Anna heter egentligen något annat då hon har valt att vara anonym.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.