Axwell som spelar i Båstad på torsdag är kanske mest känd som en av tre i gruppen Swedish House Mafia. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
1 av 2
Axwell som spelar i Båstad på torsdag är kanske mest känd som en av tre i gruppen Swedish House Mafia. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: David Magnusson / SvD / SCANPIX
Polischefen Axel Johansson tycker att Pepes Bodega är bästa stället.
2 av 2
Polischefen Axel Johansson tycker att Pepes Bodega är bästa stället. - Foto: BJÖRN LARSSON ASK / SvD / SCANPIX

Stockholmarna omtyckta i Båstad

Båstadpolisens stationschef Axel Johansson tycker att Stockholmarna festar lugnare än för tio år sedan.


Tennisveckan i Båstad

Första omgången av tennisveckan var i måndags, men det är på onsdagen den riktiga festen börjar. Nästan 80 000 människor kommer till staden under veckan och kroglivet är minst sagt intensivt. Fetserna sträcker sig fram tills på lördagen. Finalen i herrsingeln spelas på söndag.

BÅSTAD. Tennisveckan lockar som vanligt tusentals besökare. Vissa är där för att njuta av solen och tennis i världsklass. Andra drar dit för att festa. För polisen i är det två intensiva veckor som avslutas på söndag.

– Det var mer hålligång för tio år sedan då det var mer arrangemang som lockar hit ungdomar för allmänt fest. Nu är det mer inriktat mot krogarna och kvalité, säger Axel Johansson, stationschef, till Nyheter24.

Tennisveckans festande drar igång rejält på onsdagskvällen och på torsdag kommer Axwell spela för tusentals besökare. Tennisveckan går inte att jämföra med en vanlig vecka menar polischefen. Han passar också på att hylla Pepes Bodega som tar 950 personer och klassas som den bästa krogen vid stranden.

– Jag går och hoppas på att det blir bra väder nu. Då är det alltid lugnare för oss som sköter ordningen. Men nu ser det ju ut som att det kommer regna och då blir folk irriterade när de får stå och vänta utanför klubben, säger Axel Johansson.

Vill stockholmarna satsa på mer kvalité och en lite äldre publik ska de söka sig till Restaurangen Sand.

– Det är inga semesterjippon, det är ett riktigt bra ställe och folk kommer nog hit för kvalitén.

Finns det mycket droger i omlopp?

– Naturligtvis är det en del droger. Våra lokala förmågor har vi koll på men det är svårare när det kommer hit mer folk. Det är mest kokain och ecstasy men vi har narkotikapoliser som rör sig i de här miljöerna, säger Alex Johansson.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!