Måndag 20 Sep
Stockholm

Överläkarens droger har dödat tre – nu misstänks han för sexuella övergrepp

Läkaren utreds av landstinget. Han är misstänkt för sexuella övergrepp och att ha skrivit ut mängder droger som lett till tre ungdomars död.
1 av 2
Läkaren utreds av landstinget. Han är misstänkt för sexuella övergrepp och att ha skrivit ut mängder droger som lett till tre ungdomars död. Foto: Cleis Nordfjell/Scanpix
Stilnoct är ett av de preparat som skrivits ut av läkaren.
2 av 2
Stilnoct är ett av de preparat som skrivits ut av läkaren. Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Överläkarens massutskrivna droger har redan dödad tre ungdomar – nu misstänks han även för sexuella övergrepp på patienter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i juni stängde landstinget av läkaren och startade en utredning sedan han skrivit ut mängder av droger som dödade två ungdomar 18 och 19 år gamla. Sedan dess har även en 21-årig dött av droger utskrivna av läkaren.

Under landstingets kartläggning av läkarens förskrivningar har nya uppgifter kommit fram som säger att läkaren förgripit sig sexuellt på flera patienter. En tidigare anställd psykoterapeut på landstinget har efter det skrivit ett brev till landstinget med ytterligare uppgifter om läkarens övergrepp. Han uppges ha haft mycket långa behandlingsessioner sent på kvällarna där kvinnor utsatts och de ska ha varit "helt slut" efteråt.

– Det har pågått i flera år, säger den tidigare landstingsanställda till Nyheter24.

Den tidigare landstingsanställda skriver att övergreppen dessutom ska ha varit kända på ansvarigt håll inom landstinget. Men trots det begränsades bara läkarens arbetstider, han avskedades inte på grund av att "man hade ont om läkare och att han alltid ställde upp när man behövde".

– Ord står mot ord och vem blir trodd då, en tjej med psykiatrisk sjukdom eller en doktor som säger att hon fantiserat ihop alltihop?, frågar sig den tidigare landstingsanställda.

Läkaren ska bland annat ha kommit med sexuella anspelningar och sexuellt trakasserat flera patienter. Bland annat har han, enligt uppgift, sagt till en ung tjej med psykiatrisk sjukdom att hon äter banan på ett snuskigt sätt och han uppges ha klappat till kvinnor på rumpan och sagt att de har en bra rumpa för att vara så gamla.

Nu överlägger landstinget om man ska starta ytterligare en utredning som utreder de sexuella övergreppen. En polisanmälan har även upprättats för att ta reda på vad som ligger på polisens respektive landstingets bord.
Läkaren är fortsatt avstängd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela