Tisdag 21 Sep
Stockholm

Blodigt knivdrama på Södermalm i natt

Ingripandeverksamhetschefen Peter Ågren twittrade om knivfäktningen.
1 av 3
Ingripandeverksamhetschefen Peter Ågren twittrade om knivfäktningen. Foto:
Knivdramat ägde rum i närheten av Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm.
2 av 3
Knivdramat ägde rum i närheten av Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm. Foto: Felipe Morales / SvD / SCANPIX
Skatteskrapan var tidigare Skattemyndighetens huvudkontor i Stockholm. Numera är byggnaden däremot till för studentbostäder. Med 86 meter och 26 våningar blir därför Skrapan Stockholms högsta lägenhetshus.
3 av 3
Skatteskrapan var tidigare Skattemyndighetens huvudkontor i Stockholm. Numera är byggnaden däremot till för studentbostäder. Med 86 meter och 26 våningar blir därför Skrapan Stockholms högsta lägenhetshus. Foto: Felipe Morales / SvD / SCANPIX

En av knivfäktarna är minderårig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖDERMALM. Under tisdagsnatten mottog polisen ett larm om knivbråk vid Skrapan på Södermalm i Stockholm.

Väl på plats kunde gärningsmannen gripas utan svårigheter. Strax därpå hittades även en annan man med knivskador i rygg och i huvudet.

Enligt Peter Ågren, chef för Södermalmspolisens ingripandesektion, var det emellertid inte bara en av männen som utsattes för knivhugg.

Högg varandra

I ett twitterinlägg beskriver Ågren händelsen.

"PP4 hittade ett par blodiga män på Söder i natt. Trodde först att de enbart var brottsoffer. Det visade sig att de huggit varandra."

Polisen vill inte uttala sig om fallet i dagsläget. Detta på grund av att en av knivfäktarna är minderårig och ligger på sjukhus.

- Jag kan inte göra fler kommentarer än vad som redan släppts eftersom det pågår en förundersökning. Men en av männen ligger på sjukhus och är dessutom under 18 år, säger södermalmspolisens stationsbefäl Lennart Enocsson till Nyheter24.

Dagens Nyheter uppger att mannen med lindrigare skador blivit knivhuggen i örat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela