Stockholmsinvation. Desination Gotland behöver inte oroa sig för att de inte ska fylla båten under vecka 29.
1 av 2
Stockholmsinvation. Desination Gotland behöver inte oroa sig för att de inte ska fylla båten under vecka 29. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
100 poliser arbetar under vecka 29 varav en tredjedel är inlånade från Stockholm.  Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
2 av 2
100 poliser arbetar under vecka 29 varav en tredjedel är inlånade från Stockholm. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: Scanpix

Stockholmarna gör kaos med Visby

"Grov misshandel är dussinvara den här veckan."


Polisens natt i Visby

Kl.23.55 Försöker två unga flickor från norra Sverige ta sig in på en restaurang i Visby med andra personers legitimationer. De blir dock stoppade av ordningsvakter då fotona på id-korten är så pass olika dem själva.

Kl. 01.43 Stökar två unga män vid en restaurang i Visby. Den ene får tillbringa en tid i arrest emedan den andre körs ut från Visbys centrala delar.

Kl. 02.01 Börjar några yngre herrar bråka och påvisar härmed att de ej är mogna uppgiften att vara ute på stadens gator och torg. De får således sova sig lugna i varsin arrest.

kl. 03.03 LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer) Österväg, en ung man krös till TNE för tillnyktring.

KL.03.21 LOB ÖSterväg. en mycket ung flicka påträffas berusad och körs hem till föräldrarna av ungdomsgruppen.

Kl. 03.22 uppstår ånyo ett bråk mellan några ynglingar och en av dem avlägsnas till visbys utkanter.

Källa: Polisen.se

VISBY. När Visbypolisen sammanfattar de senaste nätternas händelser konstateras det att bland annat Stockholmarna har tagit över stan. "Med denna natt kan vi nog säga att juli startat i någon mån..." skriver polisen på hemsidan.

– För mig är grov misshandel ingen speciellt. Media har en annan bild av det men det är dussinvara den här veckan, säger Mats Östman vakthavande befäl, till Nyheter24.

Fyllan börjar på after beachen när 2 000 personer rör sig mot Kallbadhuset eller "Kallis" som det kallas. Och här brukar det gå lugnt till enligt polisen. I alla fall om man räknar bort mängden alkohol och ser till antalet misshandelsfall. Det blir dock värre fram mot kvällen och natten när ungefär 100 poliser, varav en tredjedel kommer från Stockholm, ska hålla ordning på stan. Klubbarna Burmeister, Munkkällaren, Gutekällaren och Hamnplan  5 drar mest folk och det är här som polisen får jobba som allra hårdast.

– De flesta som kommer hit dricker sprit och är man här en vecka blir det en partyvecka. Men det är bara ett antal människor missköter sig, säger Mats Östman.

Är det kul att jobba under Stockholmsveckan?

– Ja visst är det roligt. Vi får lite vatten över huvudet och ärenden kanske får ligga då vi inte alltid hinner med de vanliga polisarbetet, säger Mats Östman till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!