Daniel Solheim, 37 år, Systemutvecklare, Göteborg.
– Jag är rädd. Det är lurigt när det är en person som går nuts. Det kan ju vara något kriminellt nätverk också och det bör ju finnas fler idioter som kan göra något liknande.
1 av 6
Daniel Solheim, 37 år, Systemutvecklare, Göteborg. – Jag är rädd. Det är lurigt när det är en person som går nuts. Det kan ju vara något kriminellt nätverk också och det bör ju finnas fler idioter som kan göra något liknande. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Joona Jacklin, 18 år, student, Finland.
– Mina föräldrar ringde från Finland i går och var rädda för att det skulle hända samma sak här i Stockholm. Det är klart jag är rädd men jag tror inte det kan hända hemma i Finland, kanske här i Stockholm.
2 av 6
Joona Jacklin, 18 år, student, Finland. – Mina föräldrar ringde från Finland i går och var rädda för att det skulle hända samma sak här i Stockholm. Det är klart jag är rädd men jag tror inte det kan hända hemma i Finland, kanske här i Stockholm. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Evelina Poiso, 18 år, student, Finland.
– Jag är inte rädd för att någon ska spränga eller döda någon hemma i Finland. Men det är klart att det kan hända här.
3 av 6
Evelina Poiso, 18 år, student, Finland. – Jag är inte rädd för att någon ska spränga eller döda någon hemma i Finland. Men det är klart att det kan hända här. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Andreas Torstensson, 20 år, receptionist, Falkenberg.
– Jag är inte rädd men man tänker väl på det eftersom det händer i Norge. Klart att det kan hända i Sverige.
4 av 6
Andreas Torstensson, 20 år, receptionist, Falkenberg. – Jag är inte rädd men man tänker väl på det eftersom det händer i Norge. Klart att det kan hända i Sverige. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Michaela Forsman, 18 år, arbetslös, Strockholm.
– Klart man är rädd för att det ska hända i Sockholm. Jag åkte precis från Oslo när det small till. Nu var det en norsk kille som hade stört sig på invandringen. Det är obehagligt.
5 av 6
Michaela Forsman, 18 år, arbetslös, Strockholm. – Klart man är rädd för att det ska hända i Sockholm. Jag åkte precis från Oslo när det small till. Nu var det en norsk kille som hade stört sig på invandringen. Det är obehagligt. - Foto: Henrik Eriksson Nyheter24
Oslo efter terrorattentat.
6 av 6
Oslo efter terrorattentat. - Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix Norway

"Klart jag är rädd för att det ska hända i Stockholm"

Nyheter24 frågade folk på stan om det är rädda för att det som hände i Oslo och på Utøya kan hända i Sverige.


Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

STOCKHOLM. Fredagens terrorattentat i Norge dominerade nyheterna runt om i hela världen. Rädslan för att samma sak nu även kan hända i Sverige är stor och polisen kommer att ha en utökad bevakning på bland annat regeringsbyggnader och den norska ambassaden i Stockholm under hela helgen.

Nyheter24 begav sig därför ut på stan för att kolla om folk är rädda för att något liknande kan hända här i Sverige.

Är du rädd för att något ska hända i Sverige?

– Jag är rädd. Det är lurigt när det är en person som går "nuts". Det kan ju vara något kriminellt nätverk också. Det bör ju finnas fler idioter som kan göra något liknande, säger 37-årige Daniel Solheim, systemutvecklare, Göteborg.

–  Jag åkte precis från Oslo när det small till. Nu var det en norsk kille som hade stört sig på invandringen. Det är obehagligt, säger 18-åriga Michaela Forsman, Stockholm.

Bläddra i bildspelet för att få fler svar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.