På den här planen knivmördades en 18-åring i Hässelby tidigare i sommar.
1 av 3
På den här planen knivmördades en 18-åring i Hässelby tidigare i sommar. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Sommarens andra knivskärning skadades två unga tjejer av en attackerande knivman. Efter attacken ska mannen ha satt sig ner och väntat på polisen.
2 av 3
Sommarens andra knivskärning skadades två unga tjejer av en attackerande knivman. Efter attacken ska mannen ha satt sig ner och väntat på polisen. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
30-35 ungdomar kastade sten mot polisen i Hässelby. Kravallerna tycks vara planerade. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
3 av 3
30-35 ungdomar kastade sten mot polisen i Hässelby. Kravallerna tycks vara planerade. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Upplopp i Hässelby - "De hade väskor med stenar"

Ett trettiotal ungdomar i västra Stockholm gick till attack mot polisen - kan ha inspirerats av upploppen i England.


Upploppen i Hässelby

Polisen grep en peson som startade upploppet och lyckades samtidigt identifiera ett flertal av stenkastarna. Åldrarna på de inblandade varierar mellan 16-24 år och enligt polisen är de mycket medvetna om vad de gjorde vid kravallerna.

Ett flertal av de 30-tal ungdomar som deltog i stenkastningen och skadegörelsen var förbereda på att polisen skulle ingripa.

De hade nämligen packat ner gatstenar och småsten för att kasta på polisen och byggnader runt omkring.

Tidigare under sommaren har Hässelby skakats av två knivskärningar. En av attackerna slutade med att en 18-åring höggs ner mitt på en fotbollsplan framför sina kamrater.

HÄSSELBY. Mellan 30-35 ungdomar startade strax före klockan 21 på måndagskvällen ett upplopp på tunnelbanestationen. Med hjälp av en brandsläckare slog man sönder biljettkuren för att sedan spruta hela rummet full med pulver.

– De hade väskor med sig och i väskorna hade de både småsten och gatsten. När vi kom till platsen var det fullt upplopp, säger Västerortspolisens presstalesman Diana Sundin, till Nyheter24.

Polisen vet än så länge inte vad som har triggat igång stenkastningen. Men att den var planerad finns det ingen tvekan om. Förutom att ungdomarna förstörde stationen kastades även sten mot affärer, bilar och polisen.

– Har man med sig sten i väskor är man medveten om att man begår ett brott. Det har varit en ganska lugn sommar i Hässelby förutom de två knivskärningarna vi har haft, säger Diana Sundin.

Kan de ha inspirerats av upploppen i England?

– Det är jättesvårt att säga men är det så är det ännu värre, säger hon och fortsätter:

– Det jag tycker är lite läskigt är att man gör uppror mot de som ska hålla ordning. Slutar vi ingripa får vi anarki och då vet inte jag om jag vill bo kvar. Då blir det farligt, säger Diana Sundin till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!