Martin Edgélius ny bloggare på Nyheter24

Bloggaren och moderaten Martin Edgélius tar plats på Nyheter24.


Konservativa tankar

Ur Martins första inlägg i Nyheter24-bloggen:

"När det gäller innehållet här på bloggen så är det troligt att jag vid något tillfälle kommer kritisera genusindustrin i det svenska samhället, jag kommer också med stor sannolikhet framhålla vikten av frivilliga gemenskaper och civilsamhällets roll i samhället. Kanske kommer en del inlägg handla om abort, och andra om nåt historiskt skeende som jag tycker är viktigt."

Läs hela inlägget.

Nu flyttar Martin Edgélius sin välrenommerade blogg Konservativa Tankar till Nyheter24. Edgélius tar därmed plats bredvid bland andra Piratpartiets partiledare Anna Troberg och Expos utbildningschef Alex Bengtsson som politiska bloggare hos Nyheter24.

Edgélius arbetar till vardags för Moderaterna i stadshuset i Stockholm men är bosatt i Katrineholm.

Hur känns det att börja blogga på Nyheter24?

- Det känns positivt men samtidigt lite nervöst. Jag lämnar en bekant plattform (min gamla blogg) för någonting nytt och okänt, men min förhoppning är att det kommer leda till att fler får upp ögonen för det jag skriver.

Vem är Martin Edgélius?

- Bra fråga. Bland annat en 31-årig politisk tjänsteman, men också hobbyhistoriker med en fäbless för svensk historia, kungar och adel, samt kristen och nykterist. Jag är född och uppvuxen i Katrineholm dit jag nyligen flyttat tillbaka efter nästan tio år i Stockholms län. Jag är gift och jag har husdjur. Oklart av något av det ovanstående egentligen säger något om vem jag är, men ändå. Någon bild kanske skapas.

Vad kommer vi kunna läsa om i bloggen?

- Mestadels mig, analyserandes svensk dagsaktuell politik, utifrån mitt sätt att se på saker och ting.

Vilken är den viktigaste frågan just nu i svensk politik?

- Oj. Ett upphöjande av det personliga ansvaret kanske. Samt att lyfta fram civilsamhällets roll i skapandet av ett gott samhälle.

Hur allvarlig är finanskrisen världen över just nu? Kommer det bli lika illa som för tre år sedan?

- Det är jag verkligen inte rätt person att svara på men det är helt klart så att ansvarstagande (och hushållning med skattebetalarnas pengar) borde upphöjas som norm och rättesnöre på flera håll i världen.

Varför ska man läsa just dig?

- För att jag troligtvis kommer bidra med ett perspektiv som vanligtvis inte får någon bredare spridning i samhällsdebatten. Utanför redan insatta och engagerade kretsar av konservativa vill säga.

Hur ofta kommer du blogga?

- Min förhoppning är att skriva någonting varje dag men jag kommer med stor sannolikhet att misslyckas med det ibland.

Läs Martin Edgélius - Konservativa Tankar här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.