Hells Angels hoppade på och misshandlade Bandisbossen på Strippklubben Maxim.
Hells Angels hoppade på och misshandlade Bandisbossen på Strippklubben Maxim. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Fred mellan Bandidos och Hells Angels

Polisen tror inte på ett nytt MC-krig i Karlstad.


Detta har hänt

Fredag 12 augusti: Bandidos 33-årige ledare får stryk av medlemmarna från ärkerivalen Hells Angels.

Lördag 13 augusti: Polisen slår till mot en adress i Karlstad. 25 personer identifieras och det visar sig att Bandidos har fått förstärkning från Tyskland och Norge. Inga vapen förutom en slägghammare.

Måndag 15 augusti: På Örsholmens industriområde strax före klockan 14 blir en 30-årig medlem ur Hells Angels påhoppad och misshandlad. Aktionen tros vara en hämnd från Bandidos.

Onsdag 17 augusti: Polisen plockar ner kameror utanför en Bandidoslokal då de har satt upp de utan tillstånd.

Torsdag 18 augusti: Vid 16-tiden är det ett stort polispådrag utanför Bandidos lokaler på Lamberget i Karlstad. Enligt polisen var de där för att förhindra bråk och för att leta efter vapen.

Tisdagen 23 augusti: Lars Klarin uppger att det är slutkrigat för den här gången.

KARLSTAD. Polisen fruktade det värsta. Men det som från början såg ut att eskalera till fullskaligt MC-krig mellan Bandidos och Hells Angels ser ut att sluta med att "närvaron" minskade.

– Det ser ut som det men vi vet inte vad det beror på, säger Lars Klarin, som arbetar med grova brott på Karlstadpolisen, till Nyheter24.

Spekulationerna om att ett nytt MC-krig startade när Bandidos ledare blev misshandlad av Hells Angels inne på strippklubben Maxim den 12 augusti. Därefter fick båda gängen uppbackning från andra delar av Sverige men även så kallade chapters från Tyskland och Norge stöttade Bandidos.

På måndagen den 15 augusti tog Bandidos sin hämnd på Hells Angels genom att misshandla en man med koppling till gänget. Enligt polisen var denna person dock av betydligt lägre rang men man gick ändå efter tesen att det var lika mellan gängen.

– Nu är det 1-1 kan man säga, sa Lars Klarin efter misshandel, till Nyheter24.

Efter att Bandidos hämnats bevakade polisen de två gängen på nära håll. Kontroller ska ha genomförts vid Bandidos lokaler och nu hoppas även polisen på att de blir utkörda från dem. Lokalerna som Bandidos hyr är verkstadslokaler men misstänks ha byggts om för att användas till boende och fest.

– Det var något som jag hoppades inte skulle komma ut men nu är det bara att bekräfta det. Det är ju kommun som har bestämt det och vi tar kontakt med dem i sådana här lägen. Målsättningen är ju att få bort dem, säger Lars Klarin, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.