Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fred mellan Bandidos och Hells Angels

Hells Angels hoppade på och misshandlade Bandisbossen på Strippklubben Maxim.

Hells Angels hoppade på och misshandlade Bandisbossen på Strippklubben Maxim.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

Nyheter | 23/08/2011 10:48

Polisen tror inte på ett nytt MC-krig i Karlstad.

KARLSTAD. Polisen fruktade det värsta. Men det som från början såg ut att eskalera till fullskaligt MC-krig mellan Bandidos och Hells Angels ser ut att sluta med att "närvaron" minskade.

– Det ser ut som det men vi vet inte vad det beror på, säger Lars Klarin, som arbetar med grova brott på Karlstadpolisen, till Nyheter24.

Spekulationerna om att ett nytt MC-krig startade när Bandidos ledare blev misshandlad av Hells Angels inne på strippklubben Maxim den 12 augusti. Därefter fick båda gängen uppbackning från andra delar av Sverige men även så kallade chapters från Tyskland och Norge stöttade Bandidos.

På måndagen den 15 augusti tog Bandidos sin hämnd på Hells Angels genom att misshandla en man med koppling till gänget. Enligt polisen var denna person dock av betydligt lägre rang men man gick ändå efter tesen att det var lika mellan gängen.

– Nu är det 1-1 kan man säga, sa Lars Klarin efter misshandel, till Nyheter24.

Efter att Bandidos hämnats bevakade polisen de två gängen på nära håll. Kontroller ska ha genomförts vid Bandidos lokaler och nu hoppas även polisen på att de blir utkörda från dem. Lokalerna som Bandidos hyr är verkstadslokaler men misstänks ha byggts om för att användas till boende och fest.

– Det var något som jag hoppades inte skulle komma ut men nu är det bara att bekräfta det. Det är ju kommun som har bestämt det och vi tar kontakt med dem i sådana här lägen. Målsättningen är ju att få bort dem, säger Lars Klarin, till Nyheter24.