Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kommunanställd om Utøya: "Fäller ingen tår över att röda har dött"

- 24/08/2011, 12:06 -
Mannen som kommenterade terrorn på Utøya får behålla jobbet och slipper undan en varning.

Mannen som kommenterade terrorn på Utøya får behålla jobbet och slipper undan en varning.

Cornelius Poppe / SCANPIX

"Tänk vad många jobb han skapat på grund av det här."

BORLÄNGE. Det var efter att Anders Behring Breivik genomförde terrordåden på Utøya som den kommunanställde mannen skrev de osmakliga kommentarerna på Facebook.

– Jag fäller ingen tår över att röda människor har dött (...) Tänk vad många jobb han skapat på grund av det här, ska mannen ha skrivit enligt Dalarnas Tidningar.

Mannen, som är anställd av Borlänge kommun, har varit under utredning och fick förra onsdagen träffa representanter från personalenheten.

– Vi går inte vidare och vi har valt att inte ge honom en varning. Det räcker med ett allvarligt samtal, säger Ronny Beyer, personalansvarig, Borlänge kommun, till Nyheter24.

Förstår du att folk har reagerat på det här?

– Ja, det förstår jag men i andra vågskålen ligger yttrandefriheten och den väger starkare. Det hade kanske varit annorlunda om han gjorde det här på arbetstid och inte på fritiden som i det här fallet, säger Ronny Beyer.

Socialdemokraten Jan Bohman är kommunalråd i Borlänge kommun. Han vill inte kommentera personalfrågan men är ändå hård i sin kritik mot mannen som skrev kommentaren.

– Jag vill inte hamna i den diskussionen men att man inte sörjer ett massmord är mycket anmärkningsvärt och smått makabert. Det visar brist på empati, säger kommunalrådet Jan Bohman, till Nyheter24.