Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke anhållen efter Youtubehot

- 02/10/2008, 06:54 -

En 15-årig pojke i Örebro anhölls i går som misstänkt för olaga hot på Youtube.

En 15-årig pojke i Örebro anhölls i går misstänkt för olaga hot. På videosajten Youtube skrev han att elever i en svensk skola skulle attackeras.

Rikskriminalen fick tipset av amerikansk polis på tisdagskvällen. Ursprunget var ett tips till polisen i Florida. Spårningen ledde till en IP-adress i Örebro, där den lokala polisen hämtade in två pojkar, 17 och 15 år, på onsdagsförmiddagen. Efter förhör frigavs den äldre pojken, medan en åklagare anhöll 15-åringen. Sent på eftermiddagen frigavs även han, men misstankarna kvarstår trots att polisen anser att hotet var tomt och inte skulle sättas i verket.

I sin kommentar på Youtube hyllade 15-åringen den finske massmördaren Matti Saari - som nyligen sköt ihjäl tio personer i Kauhajoki - och skrev att han skulle göra samma sak på sin skola, uppger Svenska Dagbladet på nätet. (TT)

Skrivet av: