Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke anhållen efter Youtubehot

Nyheter | 02/10/2008 06:54

En 15-årig pojke i Örebro anhölls i går som misstänkt för olaga hot på Youtube.

En 15-årig pojke i Örebro anhölls i går misstänkt för olaga hot. På videosajten Youtube skrev han att elever i en svensk skola skulle attackeras.

Rikskriminalen fick tipset av amerikansk polis på tisdagskvällen. Ursprunget var ett tips till polisen i Florida. Spårningen ledde till en IP-adress i Örebro, där den lokala polisen hämtade in två pojkar, 17 och 15 år, på onsdagsförmiddagen. Efter förhör frigavs den äldre pojken, medan en åklagare anhöll 15-åringen. Sent på eftermiddagen frigavs även han, men misstankarna kvarstår trots att polisen anser att hotet var tomt och inte skulle sättas i verket.

I sin kommentar på Youtube hyllade 15-åringen den finske massmördaren Matti Saari - som nyligen sköt ihjäl tio personer i Kauhajoki - och skrev att han skulle göra samma sak på sin skola, uppger Svenska Dagbladet på nätet. (TT)

Skrivet av: