Centerns partiledarkandidat Annie Lööf lät Teddy följa med in i maktens korridorer.
1 av 3
Centerns partiledarkandidat Annie Lööf lät Teddy följa med in i maktens korridorer. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
"I fintrappan i riksdagen"
2 av 3
"I fintrappan i riksdagen" - Foto: Faskimil Facebook
Annie Lööfs album med nallebjörnen. På den här bilden har hon satt rubriken: "Teddy i talarstolen"
3 av 3
Annie Lööfs album med nallebjörnen. På den här bilden har hon satt rubriken: "Teddy i talarstolen" - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Annie Lööfs märkliga hobby - Fota Teddy

Centerns framtida partiledare visade världen för förskolebarnen.


Centerns nya stjärnskott

Tidigare har det varit mycket snacka om 28-åriga Annie Lööfs (tidigare Johansson) ålder. Men efter denna artikel hoppas vi att fler kommer prata om Annies roliga bilder på Teddy.

På en av bilderna syns "Teddy" bland kossorna på Maramö utanför Värnamo där Annie Lööf är född.

När Annie Lööf ska beskriva vad hon gör på sin fria tid gör hon det så här på Centerns hemsida:

"På min fritid är det viktigt för mig att koppla av och vara ledig, det sker bäst genom långa promenader, tid med familjen och vännerna och att läsa böcker.  Jag hämtar kraft och inspiration i skogen, vid vattnet, i skidbacken – i naturen helt enkelt."

STOCKHOLM. Det har varit en intensiv period för Annie Lööf sedan valberedningen utnämnde henne som deras enda förslag till att ta över Centerpartiets partiledarpost. Efter otaliga framträdanden i media vet nog de flesta vid de här laget vilken typ av politik hon vill föra fram.

Men vad väldigt få vet om personen Annie Lööf är att hon har ägnade sig åt en lite annorlunda hobby hösten 2009.

Kometens förskola i Värnamo hörde av sig och undrade om barnen kunde skicka med sin teddybjörn på mina resor. Det var en väldigt rolig och hedervärd uppgift och barnen fick en spännande upplevelse varje vecka. En av förskolans lärare var vän med mig på Facebook så de kunde se hans färd genom min Facebook-sida, säger Annie Lööf, till Nyheter24.

Var kom idén ifrån att fota honom på udda platser och sedan lägga upp det på Facebook?

– Förskolans lärare frågade om jag kunde vara Teddys reskompis ett tag så att många av de barn som inte hade råd att resa skulle få upptäcka nya platser, genom sin egen Teddy.

Varför är albumet borttaget?

– I takt med att jag blivit en alltmer offentlig person och många av mina bilder på Facebook var av privat karaktär har jag valt att plocka bort dem - av den anledningen föll även fotoalbumet bort med alla Teddybilder liksom en del andra jobbilder.

Hur ser du på att vara personlig med väljarna som ny ledare för centern?

– Ledarskap bygger på förtroende och politiker i allmänhet bör göra sitt förtroendeuppdrag tillgängligt för fler. Att ägna några minuter varje dag åt att fler barn skulle få en in insikt i demokratin och riksdagens arbetsuppgifter måste vara en naturlig del för en politisk ledare. Det är skillnad mellan att vara privat och personlig - personlig är A och O för ett framgångsrikt ledarskap, säger Annie Lööf till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.