Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottlossning mellan MC-gäng mitt i Stockholm

Det är fortfarande oklart om det var Outlaws eller Bandidos som attackerades på restaurangen.

Det är fortfarande oklart om det var Outlaws eller Bandidos som attackerades på restaurangen.

Nyheter | 07/09/2011 08:34

MC-gänget Red and white crew startade bråket på restaurangen.

STOCKHOLM. Vid 23-tiden på tisdagskvällen skadades tre personer i ett gängkrig på restaurang El Cocodrillo mitt i centrala Stockholm.

Enligt polisen ligger det kriminella MC-gänget Hells Angels supportergrupp Red and white crew bakom attacken.

– Det var ett jättestort bråk med 20-35 personer inblandade. De hade knivar och andra tillhyggen, säger Petra Sjölander, informationsansvarig, City Polismästardistrik, till Nyheter24.

Det är dock oklart vilket gäng som anfölls på restaurangen då det har kommit fram både uppgifter om de rivaliserande gängen Bandidos och Outlaws.

När Nyheter24 når en person som arbetar på restaurang El Cocodrillo berättar han att han är chockad över det som har hänt. 

– Jag var själv inte på restaurangen i går, men jag har sett på Nyheterna, säger han till Nyheter24.

Hur känns det efter det som har hänt?

– Det är klart man är chockad. Jag kan inte prata mer just nu.

Vad har du att säga om MC-gängen?

– Inga kommentarer. Jag kan inte prata mer just nu, säger en man som arbetar på El Cocodrillo, till Nyheter24.

Tre personer kördes till sjukhus varav en ska blivit knivskuren i halsen. Det ska även ha förekommit skottlossning inne på restaurangen och polisen ska ha hittat tomhylsor.

Senare på kvällen kunde två personer gripas i en klubblokal i Nacka och i en lägenhet i Södra Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

– Två personer födda 1979 och 1981 är gripna för mordförsök. Tekniska undersökningen är gjord och det har hållits initial förhör, säger Petra Sjölander, till Nyheter24.

Peter Ågren - mer känd som IGchefen på twitter - är chef för Södermalmspolisens ingripandesektion. Tidigt på onsdagsmorgonen twittrade han om händelsen.

"God morgon Söder! En minst sagt intensiv natt för PP2 är över. MC-gängen drabbade samman på Söder med ett par knivstuckna personer som följd"