Bilden är tagen vid en razzia mot Hells Angels i Karlstad vid ett tidigare tillfälle.
Bilden är tagen vid en razzia mot Hells Angels i Karlstad vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX

Efter skotten på Ringvägen - Razzia mot Hells Angels supporterklubb

Polisen hittade vapen och tillhyggen i tillslaget.


Gängkrigen i Sverige

De kriminella MC-gängen är många i Sverige. Och den senaste tiden har de bråkat med varandra vid ett flertal tillfällen.

I mitten på augusti var det väldigt nära ett MC-krig mellan Bandidos och HA i Karlstad. Bakgrunden till det upptrappade våldet mellan gängen är en misshandel på strippklubben Maxim där en Bandidosboss fick stryk av Hells Angels. Tre dagar senare kom hämnden när en anhängare till HA blev misshandlad på sin arbetsplats. Polisen kommenterade det hela med att det nu var "1-1" mellan de grovt kriminella gängen. Efter ungefär två veckors kamp kunde polisen konstatera att det lugnat ner sig i Karlstad och någon form av fred hade infunnit sig.

Bandidos chapter i Malmö var också inblandade i en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö i slutet på augusti. Black Cobra ska även de ha befunnit sig på platsen där okänd person ska ha träffats men förts bort med en bil innan polisen kom fram till platsen. Dagen efter sköts en 19-årig medlem ur Black Cobra till döds när han åt vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Den avrättade mannen ska ha befunnit sig på platsen med minst två medlemmar från Outlaws.

Den 6 september utbröt skottlossning och knivslagsmål på en restaurang mitt i Stockholm. Tre personer kördes till sjukhus varav en fortfarande ligger nedsövd. De kriminella gängen Bandidos, Outlaws och Hells Angels med undergruppen Red and white crew tros vara inblandade.

Måndagen den 20 september häktas en 36-årig man med kopplingar till Hells Angels för knivmordet på High Chaparral.

STOCKHOLM. Södertörnspolisen slog till mot MC-klubben Stoneheads i Flemingsberg på onsdagskvällen. Razzian var planerad sedan tidigare men blev än mer aktuell efter tisdagens jättebråk mellan flera grovt kriminella MC-gäng på restaurang El Cocodrillo.

– Själva insatsen har ingen direkt koppling till det som hände. Däremot så har det blivit allt tydligare att de sympatiserar med ett av de etablerade mc-gängen, säger Hesam Akbari, informationsansvarig, till Nyheter24.

På tv-bilder från razzian ser man skylten "Support your local Hells Angels Stockholm". Är det Hells Angels du menar?

– Ja, så är det. Vi brukar inte vilja nämna namnen då det ger dem onödigt spelrum och ökad kredd som de inte ska ha. Men det har blivit mer klart de senaste året att de tillhör den rödvita sfären, säger Hesam Akbari.

Men det är inte säkert att supporterklubben Stoneheads som ligger bakom MC-bråket på El Cocodrillo. Polisen pekade i stället ut MC-gänget Red and white crew, som även de är Hells Angels supportergrupp.

Efter onsdagens polisrazzia misstänks Stone-hedges för olaglig kameraövervakning då de riktat kameror mot gatan utanför sin klubblokal i Flemingsberg. Men tillslaget gav mer än så.

– Vi hittade även vapen och tillhyggen samt andra fynd som vi kan gå vidare med, säger Hesam Akbari till Nyheter24

Här kan du se TV4:s bilder direkt från Razzian mot Stone-hedges.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.