Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-Brunell jämför grisgrill med Apartheid

- 12/09/2011, 08:21 -
Alexandra Brunell under politikerveckan i Almedalen i somras.
1 av 3

Alexandra Brunell under politikerveckan i Almedalen i somras.

Privat

2 av 3

3 av 3

Faksimil från Politiskt Inkorrekt.

"Inte helt nöjd med var detta kan leda."

På främlingsfientliga och SD-kopplade sajten Politiskt Inkorrekt publicerades på söndagen ett inlägg om att en offentlig grillplats har "halal-anpassats". Något som Politiskt Inkorrekt menar bevisar att Sverige är på väg att islamiseras.

"Den pågående islamiseringen tar sig alltmer absurda uttryck, nu är det någon form av kulinarisk apartheid som gäller." skriver Politiskt Inkorrekt.

Och fler än de gjorde kopplingen till den lagstadgade rasåtskillnadspolitik som gällde i Sydafrika fram till och med 1994, ett rasistiskt system som bland annat innebar att personer med viss hudfärg hade rätt till mer makt än andra och strävade efter att de olika "raserna" skulle utvecklas separat.

Och sverigedemokraternas Alexandra Brunell, som arbetar som sekreterare för partiledaren Jimmie Åkesson, ställer sig frågan om inte samma sak nu hänt i Sverige, i och med de olika grillarna för olika typer av kött.

När hon på twitter länkar till texten skriver hon "Sydafrika på 1950-talet eller Sverige på 2010-talet?". En jämförelse som omedelbart ledde till skarp kritik från flera håll.

När Brunell ifrågasätts säger hon dock att hon inte är emot olika grillar i sig, men ändå oroar sig över utvecklingen. Brunell är "inte helt nöjd med vart detta kan leda." skriver hon i en kommentar.