Alexandra Brunell under politikerveckan i Almedalen i somras.
1 av 3
Alexandra Brunell under politikerveckan i Almedalen i somras. - Foto: Privat
2 av 3
3 av 3
- Foto: Faksimil från Politiskt Inkorrekt.

SD-Brunell jämför grisgrill med Apartheid

"Inte helt nöjd med var detta kan leda."


Apartheid

Apartheid är i grunden ett system där vita i Sydafrika ansågs överlägsna svarta och därför hade rätt till mer makt. Apartheidlagarna har varierat genom åren och systemet upphörde till slut 1994.

Mer information om Apartheid återfinns här.

På främlingsfientliga och SD-kopplade sajten Politiskt Inkorrekt publicerades på söndagen ett inlägg om att en offentlig grillplats har "halal-anpassats". Något som Politiskt Inkorrekt menar bevisar att Sverige är på väg att islamiseras.

"Den pågående islamiseringen tar sig alltmer absurda uttryck, nu är det någon form av kulinarisk apartheid som gäller." skriver Politiskt Inkorrekt.

Och fler än de gjorde kopplingen till den lagstadgade rasåtskillnadspolitik som gällde i Sydafrika fram till och med 1994, ett rasistiskt system som bland annat innebar att personer med viss hudfärg hade rätt till mer makt än andra och strävade efter att de olika "raserna" skulle utvecklas separat.

Och sverigedemokraternas Alexandra Brunell, som arbetar som sekreterare för partiledaren Jimmie Åkesson, ställer sig frågan om inte samma sak nu hänt i Sverige, i och med de olika grillarna för olika typer av kött.

När hon på twitter länkar till texten skriver hon "Sydafrika på 1950-talet eller Sverige på 2010-talet?". En jämförelse som omedelbart ledde till skarp kritik från flera håll.

När Brunell ifrågasätts säger hon dock att hon inte är emot olika grillar i sig, men ändå oroar sig över utvecklingen. Brunell är "inte helt nöjd med vart detta kan leda." skriver hon i en kommentar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.