Enligt Erik Almqvist använder sig vakterna av en standardmall vid bråk på krogen.
Enligt Erik Almqvist använder sig vakterna av en standardmall vid bråk på krogen. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Almqvist om vakternas våld: "Det är standardmallen"

Enligt SD-toppen hävdar vakterna att han och hans flickvän använde grovt våld som inte ger synliga skador.


Anmäld och anmält

Natten till söndagen gick Erik Almqvist med vänner till nattklubben Sturecompagniet. När de försökte ta sig vidare in på VIP-klubben V uppstod bråk.

Almqvist menar att det var uppenbart att vakten där störde sig på honom. Enligt vakten ska Almqvist ha nekats inträde. Då ska SD-politikern, tillsammans med sin flickvän ha knuffat ner vakten och sedan aggressivt slagit honom ett flertal gånger. Erik Almqvist hävdar att det var vakterna som gav sig på honom. Angreppet avstyrdes snabbt av två Säpo-vakter som var där för att skydda riksdagsledamoten. Enligt Stureplansgruppens marknadschef var det Säpo-killarna som släpade ut Almqvist, inte vakterna. SD-politikern är nu anmäld för våld mot tjänsteman. Han har i sin tur anmält Stureplansgruppens marknadschef för förtal, efter en intervju som denne gjorde med Svenska Dagbladet.

Därefter har Erik Almqvist blivit anmäld av vakten efter att han publicerade personuppgifter om honom på Facebook.

I slutet på september beslutade åklagaren att lägga ner utredningen.

STOCKHOLM. Sverigedemokraten Erik Almqvist, som själv har arbetat som vakt på Berns Salonger, känner igen de hemliga internreglerna som vakterna använder sig av för att skydda sig själva när det blir bråk på krogen. Som Nyheter24 kunde avslöja förra veckan satte vakter på Stureplansgruppens ställen i system att uppge samma typ av händelseförlopp i samband med de uppmärksammade fallen på klubbarna Nivå och Push i Göteborg.

– Det är standardmallen att dra till med grovt narkotikabrott och våld som inte ger några märken, säger SD-toppen Erik Almqvist, till Nyheter24.

Vakterna som polisanmälde Erik Almqvist på nattklubben V hävdar bland annat att han och hans flickvän ska ha delat ut flera hårda lavetter som inte lämnar några synliga skador. Vakterna uppger också att hans flickvän ska ha sparkat ner en av dem.

– Jag skulle gissa att vakten väger dubbelt så mycket, min tjej är ganska liten. Hon hade på sig höga stilettklackar och hon har nog inte balansen eller är tillräckligt akrobatisk för att utföra det dem har sagt. Hon är inte heller speciellt våldsam och var inte ens framme och hade ingen kontakt med vakten, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

Efter det uppmärksammade krogbråket fortsatte anmälningarna att komma in till polisen. Erik Almqvist har till exempel anmälts av en av vakterna efter att Nyheter24 avslöjade att SD-politikern publicerat personuppgifter och ekonomiskt “track record” på Facebook.

– Det är rent trams. De försöker att flytta fokus från gärningsmannen.

Innan SD-politikern kunde livnära sig fullt ut på sin politiska uppdrag arbetade han själv som dörrvakt på Berns Salonger.

– Jag ska vara helt ärlig. Det var aldrig samma typ av problem där. Berns var ett annat typ av ställe. Det var inte "hypat" och det fanns inte den typen av dryga vakter. Jag har själv aldrig blivit anmäld men jag har varit med i ett fall där en gäst tappade fattningen och hotade och sparkade folk. Men han blev fälld för det sen, säger Erik Almqvist.

SD-politikern har än så länge inte hört något om framtiden och om åklagaren kommer att väcka åtal.

Stureplansgruppens marknadschef Johan Rydevärn - som har blivit anmäld för förtal av Erik Almqvist - skriver i ett mejl till Nyheter24 att de inte uttalar sig ytterligare i frågan.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!