Onsdag 22 Sep
Stockholm

Polisen "Lena-Lena" våldtog 16-årig flicka - bjöd på knark

Flickan köpte kokain och cannabis för 3 600 kronor som de senare tog i lägenheten.
1 av 2
Flickan köpte kokain och cannabis för 3 600 kronor som de senare tog i lägenheten. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Polisen kallade sig själv för "Lena-Lena" på internetsajten QX.
2 av 2
Polisen kallade sig själv för "Lena-Lena" på internetsajten QX. Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Den 53-årige Stockholmspolisen sökte upp 16-åring på nätet, sen våldtog han flickan i sitt hem enligt åklagaren. Tio personer ska vittna mot polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Enligt åklagaren ska den 53-årige polisen via internetsajten QX kontaktsida för homo-, bi- och transexuella personer tagit kontakt med den 16-åriga flickan. På sajten använde sig den han av sitt alias "Lena-Lena" och lurade den unga flickan att "hon" arbetade som modell i New York.

Flickan, som är öppet lesbisk, bestämde träff med polisen i hans hem i hopp om att få träffa "Lena-Lena". Tillsammans med några kompisar besökte de polisens hem som då ljög och berättade att den påhittade karaktären var i New York på ett modelljobb.

Den 16-åriga flickan har en bakgrund fylld av missbruk och problem. Hon har bland annat suttit på ett behandlingshem som den 53-årige polisen ska ha hjälpt henne att fly från. I utbyte mot en tågbiljett från Vänersborg där behandlingshemmet låg ska polisen krävt att flickan skulle komma hem till honom och ha sex med andra tjejer. Under tiden hon hade sex med andra ville 53-åringen titta på.

Vet du mer om polisen Stefan Svensson även känd som "LenaLena"?

Om du har mer information om polisen Stefan Svensson och vill kontakta Nyheter24 via mejl nyheter@nyheter24.se eller ring +46 8 678 77 00.

Källskydd & meddelarfrihet

Tystnadsplikt, anonymitetsskydd eller källskydd som det också kallas, innebär att alla som vill har rätt att anonymt lämna uppgifter till massmedia. Det är straffbart för den som tagit emot en sådan anonym uppgift att avslöja källan.

/Ehsan Fadakar
Chefredaktör Nyheter24

Läs mer om tystnadspliktJournalistförbundet.

STOCKHOLM. Den 26 september förra året våldtog polisen som kallade sig själv för "Lena-Lena" den då 16-åriga flickan i sitt hem.

Polisen tog kontakt med flickan, som är öppet lesbisk, via internetsajten QX kontaktsida för homo- bi och transexuella personer. Polisen skrev till tjejen och sa att hans alias "Lena-Lena" jobbade som modell i New York, enligt åtalet som är inlämnat till Solna tingsrätt.

Tillsammans med några andra kvinnor kom 16-åringen hem till "Lena-Lena" i förhoppning att få träffa henne. Polisen ljög och sa att hans påhittade karaktär var i New York och arbetade.

Den 16-åriga flickan har en bakgrund fylld av missbruk och problem. Efter att hon inte avslutade ett vårdprogram i juli 2010 skickades hon vidare till ett behandlingshem i Vänersborg. Men där stannade hon inte länge. Den 7 september 2010 sitter hon på ett tåget från Vänersborg till Stockholm efter att polisen skaffat en biljett till henne.

De ska då ha kommit överens att flickan ska ha sex med andra kvinnor i polisens bostad medan han tittar på. "Lena-Lena" har även betalat flickan för att ha sex med henne. Pengar som hon senare använde för att köpa kokain och cannabis. som de tillsammans tog i polisens hem. Polisen ska även låtit henne stanna i huset och givit henne både alkohol och mat.

Den 53-årige polisen åtalas för våldtäkt, narkotikabrott, vapenbrott, köp av sexuell handling av barn, köp av sexuell tjänst och försök till köp av sexuell tjänst.

Han nekar dock till anklagelserna och säger att det hela är en komplott mot honom. Åklagaren har kallat tio vittnen som ska styrka hans åtal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela