- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Internt SD-bråk blossar upp om Petzäll

NYHETER24 AVSLÖJAR. Riksdagsgruppen skäller på varandra efter uttalanden om Petzäll.


Petzäll och pengar

Att William Petzäll gillar pengar är ingen nyhet. På valvakan förra året kommenterade han SD:s inträde så här:

"Jag bara går omkring och njuter. Vad tror du? 60 000 kronor i månaden och gratis övernattningslägenhet i Stockholm. För skattebetalarnas pengar!”"

Tidigare avhopp och påhopp

Det är inte första gången som Sverigedemokraterna hoppar på en avhoppare. SD-toppen Kent Ekeroth gick till attack mot SD-avhopparen David Kronlid på hans privata facebooksida kallar Kronlids avhopp för "riktigt patetisk" och att han "borde skämmas". David Kronlid är även gift med Kent Ekeroths riksdagskollega Julia Kronlid.

STOCKHOLM. Efter att William Petzäll hoppat av från Sverigedemokraterna och valt att bli politisk vilde har kommentarerna varit många från SD-lägret.

I en artikel som Nyheter24 publicerade på måndagsförmiddagen gick riksdagsledamoten Erik Almqvist ut och påstod att William Petzäll försökt pressa partiet på pengar för att lämna riksdagen. Något som SD valt att inte gå med på.

Men efter Almqvists uttalande väcktes snabbt röster inom partiet om att smutskastningen av Petzäll gått över gränsen. I ett mejl som Nyheter24 tagit del av skriver riksdagsledamoten Carina Herrstedt till partiledaren Jimmie Åkesson och samtliga övriga riksdagsledamoter att Almqvist agerande är "väldigt lågt".

"...nu är pajkastningen igång. Vad tjänar partiet på detta?
Personligen tycker jag att det är väldigt lågt..." skriver Herrstedt i mailet. Hon efterlyser sen en uppstyrning av vem som säger vad om Petzällaffären och varnar för hur det blir om alla bloggar och twittrar om skandalen:

"Förvåna inte er om detta kommer att målas upp som förtal emot William oaktat vad som är sant och inte media gör vad som och vem vet hur William agerar nu när vi kastat första stenen..." skriver Herrstedt till SD-ledamöterna.

Sverigedemokraternas Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmie Åkesson, säger att riksdagsgruppen framför allt visat beslutsamhet och enighet "en sån sorgens dag".

Men i det mailet vi tagit del av skriver en av era ledamöter och beklagar att Almqvist och partiet kastar första stenen mot Petzäll.

- Jo, det är klart klart man kan ha olika åsikter på detaljnivå hur man hanterar olika saker, säger Bylund till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.