Torsdag 26 Maj
Stockholm

Petzäll: "SD-ledningen har läckt"

Erik Almqvist var en av de som läckte uppgifter om William Petzäll.
1 av 4
Erik Almqvist var en av de som läckte uppgifter om William Petzäll. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
William Petzäll har hotat med att skriva en bok om SD om partiet inte spelar sina kort rätt. Något som partiet nu ignorerar totalt.
2 av 4
William Petzäll har hotat med att skriva en bok om SD om partiet inte spelar sina kort rätt. Något som partiet nu ignorerar totalt. Foto: Victor Lundberg / SCANPIX
Petzäll menar att det är uppenbart att det var honom som forna partikamraten kallade "kräk."
3 av 4
Petzäll menar att det är uppenbart att det var honom som forna partikamraten kallade "kräk.". Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Christoffer Dulny till höger i bilden nekar till hans påhop på William Petzäll.
4 av 4
Christoffer Dulny till höger i bilden nekar till hans påhop på William Petzäll. Foto: Sören Andersson / SCANPIX

Förre Sverigedemokraten William Petzäll uppmanade till rent spel efter avhoppet. Men nu säger han till Nyheter24 att SD-ledningen redan läckt hemliga uppgifter om honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avhoppet

William Petzäll greps natten till den 6 februari 2011 för fylleri i samband med en lägenhetsfest i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. Han väljer då att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder Petzäll till riksdagen. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom SD ha träffat honom.

Den 26 september hoppar William Petzäll av partiet men stannar kvar i riksdagen som politisk vilde.

Därefter går SD-toppen Erik Almqvist ut i en intervju med Nyheter24 och anklagar Petzäll för att ha pressat partiet på pengar i samband med avhoppet.

Samma dag som beskedet kommer hånas den numera före detta Sverigedemokraten öppet på Facebook. Partisekreteraren Björn Söder delar SD:s pressmeddelande på sin wall. Kommentarerna från vännerna lyder:

"Ingen större förändring. William kommer garanterat att fortsätta gå på SD:s linje när de ska votera i riksdagen. Enda skillnaden är att om William hittas i rännstenen utanför Stureplan så är det den politiske vilden och inte SD-representanten de hittar."

STOCKHOLM. Dramat kring SD-ledamoten William Petzäll fortsätter. Efter avhoppet kunde Nyheter24 avslöja att han ska ha krävt Sverigedemokraterna på en stor summa pengar. Uppgifterna, som kom från SD-toppen Erik Almqvist, dementerades först av Petzäll som hotade med att skriva en avslöjande bok om SD - om partiet inte spelade schysst. Något som SD-ledningen verkar ha ignorerat i och med de läckta uppgifterna til Borås Tidning som gick ut med att Petzälls pris ska ha varit tre miljoner kronor. Nu återstår det att se om Petzäll menar allvar med sina hot.

– Jag har ingen aning om vem som har lämnat ut de här uppgifterna, men de kommer ju såklart från partiet. Jag vet inget om vilka vänner som kan ha velat läcka det här, jag har ju inte pratat med dem. Men jag antar att jag inte står speciellt högt i kurs hos dem, säger William Petzäll till Nyheter24.

Nya uppgifter säger att du ska ha krävt tre miljoner kronor. Stämmer det?

– Det vill jag inte gå in på, det är internt. Jag kan varken bekräfta eller dementera den summan, säger han till Nyheter24.

Kommer behålla sin plats i riksdagen

Efter att William Petzäll kom ut från behandlingshemmet Nämndegården under tisdagen är det ingen av hans forna partikamrater som har hört av sig till honom. Han har istället blivit påhoppad av flera på Facebook.

En av de värsta kommentarerna kom från SD-toppen Christoffer Dunly som skrev: "Sveket är totalt - lycka till ditt kräk". Men trots att Dunly själv hävdar att det inte var riktat mot Petzäll tror huvudpersonen inte på den förklaringen.

– Det är ju uppenbart att det var mig det var riktat till. Det tror jag alla som sett det håller med om, säger Petzäll till Nyheter24.

När William Petzäll kommer tillbaka till riksdagen förväntar han sig att Sverigedemokraterna kommer att fortsätta behandla honom som "kräk".

– Jag kommer säkert att bli utfryst, utifrån vad jag sett från media så väntar jag mig det, säger William Petzäll till Nyheter24.

Istället får han söka stöd hos sin bänkkamrat i riksdagen moderaten Carl-Oscar Bohlin, något han tycker "känns bra."

– Påståendet om att jag bara kommer att sitta kvar för att håva in pengar stämmer inte. Jag kommer att aktivt bedriva mina missbruksfrågor. Det är ett långsiktigt arbete. Jag har en klar strategi över hur jag ska lägga upp det här. Jag tog det beslutet på behandlingshemmet, där har jag haft god tid att tänka igenom det här, säger William Petzäll till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela