Måndag 27 Sep
Stockholm

Nyheter24:s krönikör utsedd till årets folkbildare

Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24. Nu har han prisats som årets folkbildare.
Alex Bengtsson är bloggare och krönikör på Nyheter24. Nu har han prisats som årets folkbildare. Foto: Privat

Alex Bengtsson prisas av Studieförbundet Vuxenskolan för sitt arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Alex Bengtsson

Alexander "Alex" Bengtsson föddes 1984 i Åsa i Hallands län. Har sedan 2002 arbetat på tidningen Expo och är numera även utbildningschef.

Han kan även titulera sig som författare och har skrivit boken Sverigedemokraterna har fel som även gavs ut av Expo år 2008.

Förutom Expo har han bland annat skrivit för Hallands Posten, Röd Press och Tidningen Broderskap.

Hösten 2011 släpper Bengtsson en ny bok och driver dessutom en antirasistisk projektledarutbildning på Vindelns folkhögskola.

Alex Bengtsson utsågs också till Årets folkbildare 2011 av Studieförbundet Vuxenskolan.

Alex Bengtsson är krönikör och bloggare på Nyheter24. Du kan läsa hans blogg här.

STOCKHOLM. När Alex Bengtsson inte bloggar och skriver krönikor på Nyheter24 jobbar han som utbildningschef på stiftelsen Expo. Nu uppmärksammas hans arbete mot rasism och för mångfald och tolerans av Studieförbundet Vuxenskolan. Bengtsson utsågs på tisdagen till "Årets folkbildare".

– Det är jätteroligt och oväntat. Men det är ett kvitto på att det arbete jag lagt ner gett antirasismen fotfäste i folkbildningen, säger han till Nyheter24.

"Jag ser det här som mitt livsprojekt"

I sitt arbete på Expos utbildningsavdelning har Alex Bengtsson jobbat hårt och länge. Att ett sådant här pris kommer just i år ser han flera anledningar till.

– Främlingsfientliga partiers framväxt och händelser likt de på Utøya har gjort att jag blivit en referensperson. Om det var något år jag skulle få priset så var det i år, säger han.

Nu vill utbildningschefen se en utökad satsning på arbetet mot rasism och främlingsfientlighet. Expo vill in i näringslivet där man tidigare inte varit men samtidigt utöka arbetet inom folkrörelsen och med politiska partier.

– Jag ser det här som mitt livsprojekt, säger Alex Bengtsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela