Siggi Jonsson ska enligt åklagaren ha misshandlat flickvännen vid upprepade tillfällen.
1 av 5
Siggi Jonsson ska enligt åklagaren ha misshandlat flickvännen vid upprepade tillfällen. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Siggi Jonsson tränade Djurgården i Allsvenskan under 2007-2008.
2 av 5
Siggi Jonsson tränade Djurgården i Allsvenskan under 2007-2008. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Siggi Jonsson.
3 av 5
Siggi Jonsson. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Mejlkonversationen startade 23 juli 2009.
4 av 5
Mejlkonversationen startade 23 juli 2009. - Foto: Polisen
I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger.
5 av 5
I ett utdrag från Siggi Jonssons mejlkonversation med före detta flickvännen kallar henne för hora ett flertal gånger. - Foto: Polisen

Stjärntränaren erkänner terror med sex-sms

Den före detta Djurgårdstränaren Siggi Jonsson förnekar misshandel men erkänner att han terroriserade hans dåvarnade flickvän med sms och mejl.


Åtalet mot Siggi Jonsson

Gärningen: Sigurdur Jonsson ska under perioden april 2009 - augusti 2010 ha begått brottsliga gärningar mot sin före detta flickvän. Gärningarna har enligt åtalet "var för sig utgjort ett led i en upprepad kränkning av målsägandes integritet och har varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla".

Grov fridskränkning är i Sverige sedan år 2000 benämningen på ett vålds-, frids- eller sexualbrott som består av upprepad kränkning av en närstående eller tidigare närstående person. Begås brottet av man mot kvinna (eller tvärtom) med vilken han är eller har varit sammanboende under äktenskapsliknande former betecknas brottet istället som grov kvinnofridskränkning.

Bevisning: Sju vittnesförhör, fotografier av flickvännens skador tagna av målsägandes mor.

SMS-trafik till flickvännens telefon från Siggi Jonsson under perioden.

Mejltrafik mellan flickvännen och tilltalad under perioden 090723-100825.

Källa: Stockholms tingsrätt

STOCKHOLM. 468 sms och mejl med förnedrande och kränkande innehåll. På bara en dag kunde stjärntränaren Siggi Jonsson skicka över 30 grova sms till sin dåvarande flickvän. Kränkningar han nu har erkänt sig skyldig till.

– Hon har kunnat berätta i hans närvaro men det har varit ett jobbigt förhör där hon grät och var ledsen, säger den före detta flickvännens advokat Elisabeth Massi Fritz, till Nyheter24.

På onsdagen avslutades rättegångsförhandlingarna i Stockholms tingsrätt där Siggi Jonsson stod åtalad för bland annat grov fridskränkning. Enligt Åtalet ska han ha misshandlat sin flickvän vid minst tre tillfällen.

Den före detta Djurgårdstränaren förnekar dock misshandeln men gör samtidigt vissa medgivanden.

Han erkänner bland annat att de terroriserande mejlen och smsen skrivits och skickats av honom.

" DU HAR ALTID VARIT EN BILLIG TJEJ OCH KOMMER ALTID VARA DET" är bara ett av sms:en och i ett av flera mejl skriver han:

"du är en hora och har alltid varit, knarkande, flirtande, HORA"

Åklagare Olof Kronlund och advokat Elisabeth Massi Fritz hävdar dock att bevisningen gällande grov fridskränkning är god. Två utomstående vittnen styrker flickvännens version av att hon bland annat ska ha blivit slagen på ett flygplan från Mallorca till Stockholm.

Utöver ytterligare sju vittnen finns det även en dokumentation av skador. Den bevisningen är dock enligt Siggi Jonssons advokat - Mari Schaub - bristfällig men hon vill avvakta med uttalanden tills dom har fallit.

– Han har skickat sms av olämplig natur, säger hon och fortsätter:

– Jag ska vara helt ärlig mot dig. Det här är inte ett okomplicerat mål om man säger så. Nu avvaktar vi tingsrättens dom, säger Mari Schaub, till Nyheter24.

Vad tycker du han ska ha för straff för sitt erkännande?

– Jag tycker att han ska ett bötesstraff. Åklagaren har yrkat på fängelse eller skyddstillsyn.

Den 19 oktober kommer tingsrätten att meddela sin dom. Flickvännens advokat har yrkat på fängelsestraff och skadestånd på 30 000 kronor för kränkningen och 6 900 kronor för tre månaders sveda och värk.

– Personligen tycker jag att det vore stötande om det blir en annan påföljd, säger Elisabeth Massi Fritz, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
SMS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två unga män döda i våldsam krasch

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.