Lördag 28 Maj
Stockholm

"Om uppgifterna stämmer är han i deep shit"

Om det stämmer att Håkan Juholt varnats för bidragsfusket redan 2009 är situationen mycket allvarlig, det menar S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har under fyra år fått 320 000 kronor i ersättning av skattebetalarna för sin och sambons lägenhet. Trots att han bara har rätt att begära ersättning för sin del av hyran. Juholt har erkänt att han fuskat men att han gjort det omedvetet.
Uppgifter i Aftonbladet säger dock att han varnats om bidragsfusket redan 2009.

– Om de uppgifterna stämmer med stort S. Då är det deep shit. Då har han uppgett fel uppgifter, säger S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren till Nyheter24.

Vad skulle det i så fall kunna få för konsekvenser?

– Det är svårt att säga, det är en sådan dimension på det här. Men det är mycket allvarligt, säger Ljunggren.

Tvingas han att avgå?

– Den frågan kommer upp på ett helt nytt sätt då i alla fall.

Ljunggren vill inte spekulera i om varför Juholt inte går ut och dementerar Aftonbladets uppgifter. Han anser dock att Juholt hittills har hanterat krisen på ett "halvhyggligt" sätt.

– Hittills halvhyggligt. Det verkar som om det lugnar ner sig. Sen så har han ju backat hem så mycket han kan göra, rimligtvis.

Vad tror du krisen får för konsekvenser för Juholt?

– Han får en svårare sits. Man har bara en chans att ge ett första intryck och den dörren är på väg att stängas.

Hur påverkas partiet?

– Negativt. Men det viktiga för partiet är att partiet får en politisk linje som folk känner igen och har förtroende för. Det är tror jag är viktigare, avslutar Ljunggren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela