Stockholm

"Jag har aldrig försökt lura någon"

. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Igår kväll försvarade Håkan Juholt sitt agerande när det gäller ersättningen för dubbelt boende. "Jag har hela tiden försökt göra rätt", skriver han på sin officiella Facebooksida.


Läs mer

Efter presskonferensen i fredags, där Juholt berättade att han inte varit medveten om fusket, har han varit tyst. Tills nu. På sin officiella Facebooksida lade han igår kväll ut ett meddelande där han ännu en gång förklarar sig vara oskyldig.

"Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel”, skriver Juholt på Facebook.

Juholt dementerar således Aftonbladets uppgifter om att han varnats för bidragsfusket redan 2009.

”För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt", fortsätter S-ledaren och syftar på de 160 000 han tvingats betala tillbaka.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.