Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-politikern: "SD är nazister"

- 11/10/2011, 18:01 -
Socialdemokraten Monica Green kallar SD för "nassar".

Socialdemokraten Monica Green kallar SD för "nassar".

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Riksdagsledamoten Monica Green (S) kallade Sverigedemokraterna för "nassar" på sin blogg.

Den rutinerade Socialdemokraten Monica Green skrev på sin blogg att "Vi kan inte acceptera normaliseringen av nazisterna i SD".

Inlägget som från början hette "BRA budgetmotion och BRA att inte stå bredvid Nassarna" fick många att reagera och Greens mejlbox svämmades över med hot.

– Jag menar att det är ett parti som är sprunget ur nazistiska röster. De kommer ur Bevara Sverige Svenskt, säger Monica Green, till Nyheter24.

Tycker du att någon sverigedemokrat i riksdagen är nazist?

– Nej, utifrån de förslag de har lagt fram tycker jag inte det.

Det var på måndagen som P4 Skaraborg rapporterade om att socialdemokraten hade bloggat om SD för att dagen efter censurera sitt inlägg. Hon menar att hon var tvungen till det för att kunna fortsätta sitt arbete på ett normalt sätt i och med att mejlboxen var översvämmad.

Men det är inte första gången som Monica Green gör uppmärksammade uttalanden. Tidigare har hon anklagat KD:s partiledare Göran Hägglund för att räcka ut tungan åt henne i riksdagen. Hon har även varit öppen för att syskon ska få ha sex med varandra.

Här anklagar Monica Green Kristdemokraternas Göran Hägglund