Socialdemokraten Monica Green kallar SD för "nassar".
Socialdemokraten Monica Green kallar SD för "nassar". - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

S-politikern: "SD är nazister"

Riksdagsledamoten Monica Green (S) kallade Sverigedemokraterna för "nassar" på sin blogg.


Den rutinerade Socialdemokraten Monica Green skrev på sin blogg att "Vi kan inte acceptera normaliseringen av nazisterna i SD".

Inlägget som från början hette "BRA budgetmotion och BRA att inte stå bredvid Nassarna" fick många att reagera och Greens mejlbox svämmades över med hot.

– Jag menar att det är ett parti som är sprunget ur nazistiska röster. De kommer ur Bevara Sverige Svenskt, säger Monica Green, till Nyheter24.

Tycker du att någon sverigedemokrat i riksdagen är nazist?

– Nej, utifrån de förslag de har lagt fram tycker jag inte det.

Det var på måndagen som P4 Skaraborg rapporterade om att socialdemokraten hade bloggat om SD för att dagen efter censurera sitt inlägg. Hon menar att hon var tvungen till det för att kunna fortsätta sitt arbete på ett normalt sätt i och med att mejlboxen var översvämmad.

Men det är inte första gången som Monica Green gör uppmärksammade uttalanden. Tidigare har hon anklagat KD:s partiledare Göran Hägglund för att räcka ut tungan åt henne i riksdagen. Hon har även varit öppen för att syskon ska få ha sex med varandra.

Här anklagar Monica Green Kristdemokraternas Göran Hägglund

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.