Måndag 2 Aug
Stockholm

Polischefen: "Vi har attitydproblem"

Poliserna i Gällivare ska ha misshandlat och kränkt de tre kvinnorna som nu anmält händelsen. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
Poliserna i Gällivare ska ha misshandlat och kränkt de tre kvinnorna som nu anmält händelsen. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Efter anmälan om brutalitet och övervåld mot polisen bekräftar en polischef att det finns problem inom kåren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄLLIVARE. Tre kvinnor har anmält polisen i Gällivare sedan de utsatts för övervåld efter en festkväll. Bland annat ska de ha fått skador genom skrapsår, blåmärken och svullnader på armar och ben.

– Jag har aldrig i hela mitt liv blivit så kränkt och misshandlad. Jag kände mig bokstavligen våldtagen och hade dödsångest, säger en av kvinnorna till Norrländska Socialdemokraten.

Efter nyheten om anmälan har polisens områdeschef i Norra Lappland, Håkan Alselind, bekräftat att man har attitydproblem inom kåren - till exempel i just Gällivare. Han har uppmanat personer som känt sig kränkta att höra av sig till honom personligen.

Flera andra historier har nystats upp

NSD:s avslöjande om kvinnornas anmälan fick mängder av människor att höra av sig med liknande historier. En ung man ska ha blivit blåslagen med batonger efter en påstådd trafikförseelse och en annan man fick spendera en helt natt i en kall häktescell i bara kalsonger efter att ha flyttat en parkbänk.

Poliserna har gjort en motanmälan mot de tre kvinnorna för olaga hot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela